Ministrul Muncii, promisiune pentru angajații sănătoși ai companiilor închise de focare de COVID-19! Ce ar urma să se întâmple

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că va propune acoperirea şomajului tehnic de către stat pentru angajaţii sănătoşi care îşi pierd temporar locul de muncă din cauza închiderii companiei de către autorităţi, în cazul apariției unor focare de coronavirus.

Ministrul Muncii, promisiune pentru angajații sănătoși ai companiilor închise de focare de COVID-19! Ce ar urma să se întâmple

Facebook

Violeta Alexandru a făcut anunțul vineri, pe Facebook. Ministrul Muncii s-a referit, în mesajul ei, la cazul unei firme din confecţii din Brăila, pe care autorităţile locale au închis-o temporar, după ce majoritatea angajaţilor au fost fie depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, fie erau contacţi direcţi.

„Angajaţii bolnavi urmează să fie trataţi (...), cei sănătoşi, însă, vor merge acasă, până la reluarea activităţii în condiţii optime. Am înţeles că în asemenea situaţii punctuale, când autorităţile judeţene decid măsuri de restricţie, există impact major asupra angajaţilor şi a angajatorilor.

Şi am propus o soluţie. Reglementarea care să asigure acordarea de şomaj tehnic pentru angajaţii sănătoşi dar trimişi acasă, în condiţiile închiderii unei companii, va fi pe masa guvernului la următoarea şedinţă", a scris Violeta Alexandru.

Se dau peste 2.600 de euro, dacă te îmbolnăvești de COVID-19, în timpul vacanței! Ce țară a luat această măsură inedită, în sprijinul turismului

Ministrul Muncii a subliniat că aşteaptă din partea angajatorilor responsabilitate faţă de lucrătorii pe care îi primesc la muncă, potrivit Agerpres.

„Este nevoie de responsabilitate individuală şi, mai ales, de management. Managerii cluburilor, fabricilor de confecţii, etc. au responsabilitatea tuturor celor preluaţi în incintă. Susţin revenirea în activitate NUMAI cu asigurarea tuturor măsurilor de protecţie. Angajaţii trebuie să fie sănătoşi pentru a avea randament. Nu vreau să închidem economia. Sunt cea care a văzut presiunea socială pe durata acordării sprijinului guvernamental. Dar responsabilitate pot să vreau", a transmis Violeta Alexandru.

„Are 60.000 de ani și poate însemna deces!”. Motivul pentru care COVID-19 este mai periculos pentru unii oameni, decât pentru alții, descoperit!

Ministrul Muncii a solicitat angajatorilor să adopte măsuri suplimentare de verificare, atunci când constată creşterea numărului de persoane depistate pozitiv, iar Inspectoratelor Teritoriale de Muncă să verifice aplicarea măsurilor.

Lista organelor pe care le atacă COVID-19, dezvăluită de specialiști! Cum poate face ravagii în organism. „NU este doar un virus respirator”

„Când angajatorul a văzut cum creşte numărul cazurilor de persoane infectate, nu s-a gândit, de exemplu, să verifice temperatura la intrarea în unitate ca măsură suplimentară de verificare? Când am vizitat Botoşaniul, la companii din acelaşi domeniu, nu doar că am atras atenţia că angajaţii, prin poziţionarea maşinilor & echipamentelor de lucru, sunt prea apropiaţi, ci am şi cerut direct şefului ITM să verifice că se iau toate măsurile de prevenţie, inclusiv verificarea temperaturii.

Când ai sute de angajaţi, cu atât mai mult, iei măsuri suplimentare. De ce ITM şi alte instituţii cu atribuţii de control se rezumă doar la şedinţe la Prefectură? Rolul lor este să iasă pe teren. În cazul companiei din Brăila, am cerut explicaţii pentru a vedea unde au făcut verificări reprezentanţii ITM Brăila, în această perioadă", a precizat Violeta Alexandru.

Parteneri
Horoscopul lunii octombrie 2021. Berbecii trebuie să spună ceea ce simt. Descoperă ce-ți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2021 spune că în ciuda haosului, incertitudinii și a energiei lipsă, există luminița de la capătul tunelului. Chiar dacă zilele se scurtează, dacă ești dispusă să faci o schimbare în viața ta, atunci acum este momentul potrivit.
Catine.ro
Ultimele știri