În prima zi cu scădere a numărului de cazuri, ministrul Sănătății vorbește despre revenirea la normalitate. Când se preconiza eliminarea restricțiilor

Ministrul Sănătății, delcarații noi despre momentul în care românii se pot întoarce la o viață normală. Ce s-a schimbat, după scăderea spectaculoasă a numărului de infectări din ultimele 24 de ore.

În prima zi cu scădere a numărului de cazuri, ministrul Sănătății vorbește despre revenirea la normalitate

Hepta

„Rămânem pe acelaşi trend de creştere uşoară după măsurile de relaxare, suntem în perioada estivală, suntem în perioada de vacanţe, există aglomerări umane şi atunci există şi transmitere”, a declarat Nelu Tătaru, duminică, la Digi 24.

Ministrul a subliniat că această creştere vine după ce în urmă cu o lună România era pe un trend descendent.

Noul bilanț dă peste cap toate calculele autorităților! Câte cazuri noi de îmbolnăvire COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore

„În urmă cu patru săptămâni, eram pe un trend descendent şi preconizam o viaţă cvasinormală la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august.

Avem patru săptămâni în care avem o creştere, avem patru săptămâni în care avem trei etape de măsuri de relaxare, avem weekenduri prelungite în care avem sezon estival, dorinţa populaţiei de a-şi gestiona nişte concedii şi atunci trebuie gestionat un pic mai diferit.

Rămâne doar ca această perioadă să fie completată şi de respectarea acelor reguli de distanţarea fizică, portul măştii în spaţii închise şi reguli de igienă”, a spus ministrul Sănătăţii.

„Este discutată intenția restricționării” - Situația este departe de a fi sub control. Raed Arafat trage un semnal de alarmă populației

Tătaru a explicat că, în acest moment, România a revenit la nivelul din luna aprilie.

„Suntem la nivelul lunii aprilie, vârful a fost pe 29 aprilie, suntem la nivelul lunii aprilie în acest moment. Dacă o anumită idee nu se propaga în spaţiul public şi nu era împrăştiată într-un mod agresiv chiar de factori politici care vreau să cred că rămân responsabili, ar fi trebuit ca în acest moment să fim la baza pantei descendente şi să nu trecem printr-o a doua cocoaşă a primului val pandemic”, a menţionat Nelu Tătaru.

Alertă în Europa! Țara în care a apărut deja al doilea val de coronavirus: Sute de mii de oameni, în carantină! Au avut 770 de cazuri în 24 de ore. România, 698!

Creșterea cazurilor grave, ce ar necesita internare pe secțiile de Terapie Intensivă ar putea duce la un colaps al sistemului medical românesc.

„Persoanele care au o anumită gravitate a bolii sunt cele care sunt la Terapie Intensivă, acolo este sistemul care la un moment dat dacă numărul de pacienţi creşte, poate ajunge la o suprapopulare şi poate pune în dificultate sistemul medical. Sunt cazurile severe, critice care necesită suport ventilator.(...)

Au fost în aceste ultimele două săptămâni spitale care au necesitat transferul de pacienţi din Terapie Intensivă, în alt spital sau în alte secţii de Terapie Intensivă. (....)

Rămâne o problemă detaşarea cadrelor medicale care odată cu legea care trebuie să iasă din Parlament sperăm să o rezolvăm ca să nu mai transferăm pacienţii dintr-un spital în altul”, a explicat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă absenţa legii privind carantina şi izolarea creează probleme autorităţile, ministrul Sănătăţii a răspuns:

„Ne creează probleme. Noi tratăm o boală transmisibilă. Boala transmisibilă înseamnă că trebuie să existe un moment în care cineva care transmite să rămână izolat, că este acasă, că este într-un spaţiu în spital, dar el trebuie să rămână izolat.

Neexistând pârghia legală pentru acest lucru ne confruntăm cu o transmitere continuă şi accentuată.”

Citește și
razvan-simion-daliana-raducan-colaj
Răzvan Simion și Daliana Răducan, apariții inedite la botezul fiului lui Dani Oțil. Ce ținute au purtat
Răzvan Simion și Daliana Răducan, apariții inedite la botezul fiului lui Dani Oțil. Ce ținute au purtat
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
colaj alec baldwin
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Mai multe articole

Anunțul momentului: Când se va decreta stare de urgență! Alexandru Rafila a dezvăluit singurul scenariu posibil

El a mai spus că bunurile ce vin dintr-o anumită zonă trebuie carantinate, dar nu sunt confiscate.

„Sunt bunuri care pot fi carantinate, care vin dintr-o anumită zonă. Toată lumea întreba în timpul pandemiei dacă se transmite prin coletul venit din China, prin coletul venit pe vapor, printr-un colet venit din Italia, sunt nişte bunuri care vin dintr-o anumită zonă, ele trebuie carantinate pentru o anumită perioadă, în măsura în care acel bun este deteriorat, el nu mai poate fi folosit. Nu îl confiscăm, nu există aşa ceva”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri