Live acum
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

Anunțul momentului: Când se va decreta stare de urgență! Alexandru Rafila a dezvăluit singurul scenariu posibil

Numărul de cazuri noi crește de la o zi la alta, într-un ritm alarmant. În timp ce experții de la OMS cer revenirea la carantină și impunerea unor noi restricții de circulație, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a făcut dezvăluirea pe care o așteptăm cu toții.

Anunțul momentului: Când se va decreta stare de urgență! Alexandru Rafila a dezvăluit singurul scenariu posibil

Hepta

În timp ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că revenirea la starea de urgență s-ar aplica numai în cazul în care s-ar atinge 10.000 de infectări noi, într-un interval de trei-patru zile, Alexandru Rafila consideră însă acest lucru este puțin probabil și speră că nu se va ajunge în această situație.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a legat necesitatea stării de urgență de numărul cazurilor grave:

„Cu siguranță un element care trebuie luat în considerare este legat de capacitatea sistemului de sănătate de a primi pacienții, mai ales cei cu formele grave, și de a-i trata. Cred că acolo va fi punctul de inflexiune.

Nu e așa de important numărul de cazuri diagnosticate, cât cel mai important este numărul de cazuri care fac forme grave de infecție și care au nevoie de asistență medicală care la un moment dat nu mai poate fi acordată și se ajunge la un număr mare de decese”, a spus profesorul Alexandru Rafila, la Digi24.

România depășește un nou record al îmbolnăvirilor

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 698 noi cazuri de îmbolnăvire. Până astăzi, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv.

La ATI, în acest moment, sunt internați 239 de pacienți.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro