Antena Căutare

Minivacanță de Sf Andrei. Trei zile libere pentru români! Când pică

Minivacanță Sf Andrei. La sfârșitul lunii, pe 30 noiembrie, în calendarul creștin ortodox al lunii noiembrie pică sărbătoarea Sfântului Andrei, Ocrotitorul României. Pentru că Sf Andrei pică într-o zi de vineri, românii vor beneficia de o minivacanță de trei zile - vineri, sâmbătă și duminică.

Minivacanță Sf Andrei. La sfârșitul lunii, pe 30 noiembrie, în calendarul creștin ortodox al lunii noiembrie pică sărbătoarea Sfântului Andrei, Ocrotitorul României. Pentru că Sf Andrei pică într-o zi de vineri, românii vor beneficia de o minivacanță de trei zile - vineri, sâmbătă și duminică.

Minivacanță Sf Andrei. Ziua de Sfântul Andrei 30 noiembrie, este decretată zi liberă de la stat, astfel că elevii și bugetarii vor avea liber și pot beneficia de trei zile libere.

Următoarele zile libere în 2018 vor fi: 1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul.

Minivacanță de Sf. Andrei. Ce se întâmplă cu cei care lucrează de Sf Andrei

Potrivit Codului muncii, munca prestată în zilele de sărbătoare legală se compensează în condițiile art. 142. Astfel că, salariaților care lucrează în zilele de sărbătoare legală li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.

În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariații vor beneficia, pentru muncă prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Mai exact, dacă salariatului care a lucrat într-o zi de sărbătoare legală nu i s-a acordat din motive justificate timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile, i se va acordă un spor la salariu de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Minivacanță de Sfântul Andrei 30 noiembrie 2018

Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sfântul Apostol Andrei în fiecare an pe 30 noiembrie, fiind considerat și ocrotitorul României. Sfântul Andrei s-a născut la Betsaida, un mic orășel de pe malul lacului Ghenizaret. Fiu al lui Iona, care se trăgea din Galileea și frate al lui Petru, printre primii ucenici ai Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Sfântul Apostol Andrei, care l-a urmat ca ucenic pe Hristos, este numit ocrotitprul țării ddoarece a propovăduit Evanghelia și cuvântul Domnului pe aceste meleaguri. Drept dovadă avem toponimele din zonă Dobrogei precum Peșteră Sfântului Andrei, Pârâiașul Sfântului Andrei.

În marea sărbătoare a lunii noiembrie din calendarul creștin ortodox, ziua Sf Andrei este notată cu cruce roșie. În această zi din postul Crăciunului, credincioșii au dezlegare la pește.

sursa: legislatiamuncii.manager.ro, calendarulortodox.ro

Ultima oră! Accident feroviar mortal la Constanța: "Era sânge peste tot. I-am adunat rămășițele de corp"... Atacul de la Brăila, în care au fost rănite zece persoane, un act terorist! Tânărul voia să se sinucidă și a lăsat un bi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x