Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Mizerie și condiții de coșmar, în secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean din Brașov. Imaginile de coșmar, filmate de o pacientă: „Nu putem să risipim banii”

Tencuială desprinsă de pe pereţi, mucegai şi mizerie. Așa arată secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Brașov. Imaginile filmate de o pacientă au devenit virale.

Împovărate de timp, multe dintre clădirile în care se află spitalele româneşti au nevoie de reparaţii capitale. Este şi cazul Pavilionului Astra din Braşov, acolo unde acum funcţionează secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean. Imagini incredibile din interior cu tencuiala desprinsă de pe pereţi, mucegai şi mizerie au fost filmate de o pacientă.

Reprezentanţii spitalului spun că imobilul se află într-un proces reabilitare.

Pereţi scorojiţi, tencuială care cade, mobilier distrus şi igrasie. Aşa sunt nevoiţi să stea bolnavii internaţi pe secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Braşov. Imaginile au fost filmate de o pacientă.

„De când s-au mărit salariile aiurea, nu mai vor să muncească”- Medicii din provincie nu se mai ating de cazurile grave! Practica ucigașă a fost dezvăluită, chiar din interiorul sistemului

Bolnavii spun că într-adevar condiţiile din pavilionul de la Neurologie nu sunt bune, dar nu au de ales.

Cadrele medicale sunt conştiente şi ele de problemele spitalului, dar speră că situaţia se va rezolva.

„Noi încercăm să facem tot ce se poate pentru ca bolnavii să fie bine din punct de vede al sănătăţii.”

De la darea sa în folosinţă în urmă cu mai bine de 7 decenii, în Pavilionul Astra, unde funcţionează acum secţia de neurologie a Spitalului Judeţean nu s-au mai făcut îmbunătăţiri. Abia acum au început lucrările de modernizare iar investiţia este de trei milioane de lei.

Top 10 spitale din România unde pacienților li se cere șpagă. Spitalul Universitar de Urgență București conduce clasamentul rușinii

„În momentul de faţă se pun termopane, uşi de termopane, se vor reabilita toaletele, băile. Nu putem să risipim banii pentru zugrăveală pe care o facem pentru câteva luni în momentul în care acest proces se află in derulare”, a declarat Marius Leonte, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Brașov.

Lucrările de reabilitare în unitatea medicală ar urma să fie finalizate la finalul anului viitor.

Recomandari