Live acumAdela
Prime Time 20:30Adela

Monica Pop a răbufnit! Medicul, reacție neașteptată cu privire la coronavirus: „În niciun caz! Pentru nicio categorie!”

Monica Pop, unul dintre cei mai respectați medici din România, este vehementă când vine vorba despre un potențial vaccin anti-COVID.

Monica Pop a răbufnit! Medicul, reacție neașteptată cu privire la coronavirus: „În niciun caz! Pentru nicio categorie!”

Prof. dr. Monica Pop nu acceptă obligativitatea vaccinării împotriva coronavirusului. Într-o postare pe Facebook, subliniază faptul că imunizarea, la fel ca în cazul gripei sezoniere, trebuie să fie opțională, pentru toate categoriile de vârstă.

„Opţional, în niciun caz obligatoriu!

Vaccinul anti-COVID, dacă va exista, trebuie să fie categoric opţional, ca şi cel antigripal, în niciun caz şi pentru nicio categorie de oameni nu trebuie să fie obligatoriu!

Sper că nici nu se poate pune problema altfel!”, a scris medicul Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

„Vaccinul împotriva COVID-19 nu va funcționa pentru toți”

Vaccinul împotriva COVID-19 nu va fi salvarea la care visează mulți. Unul dintre cercetătorii care din grupul de consultare ştiinţifică a Parlamentului britanic, prof. Peter Openshaw, a tras un semnal de alarmă.

Potrivit acestuia, trebuie găsite soluții pentru protejarea persoanelor vârstnice deoarece viitorul vaccin s-ar putea să nu-i protejeze de infectare, scrie The Guardian.

„Uneori este posibil să protejăm un grup vulnerabil, vizând un alt grup şi acest lucru, de exemplu, se face în cazul gripei”, a explicat el.

Mai multe detalii, puteți citi AICI.

Coronavirus în România

Până la data de 29 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate. 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

„Ne pregătim pentru altă pandemie”! Un nou virus, periculos pentru om, a fost descoperit, tot în China! Epidemiologii sunt în alertă

Medicii sunt alarmați de evoluția situației: „Dincolo de orice fel de argumente statistice şi calcule pentru noi medicii, este evident că există un număr mai mare de cazuri. Pentru că noi cam cât externăm, cam tot atât şi internăm”, a declarat Simin Aysel Florescu, director medical Spitalul Victor Babes.

Recomandari