Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

O căsătorie aranjată a dus la un război cu 200 de oameni, pe străzile din Murgeni. Polițiștii, neputincioși în „orașul fără lege”

Pentru prima dată, un oraş din România este declarat "zonă specială de siguranţă publică". La Murgeni, 50 de poliţişti şi jandarmi patrulează zi şi noapte pentru a opri violenţele care pot apărea în orice moment. Toate maşinile sunt oprite şi verificate. Ce caută oamenii legii?

La Murgeni, Vaslui, e mai ceva ca în Vestul Sălbatic. Oraşul cu peste 4000 de locuitori a fost declarat "zonă specială de siguranță" după un război între clanuri.

Adică timp de 30 de zile, oraşul va fi păzit non-stop de poliţişti şi jandarmi. Dar forţele de ordine au descoperit multe alte nereguli: pentru comunitate, respectarea legilor este opţională.

Poliţiştii descoperă că în oraş fiecare pare să aibă propria lege.

Ultima zi de restricții, în România. Prelungirea stării de alertă, în pericol! Mesajul transmis de liderii opoziției

Zilele trecute, 200 de indivizi s-au bătut cu bâte şi săbii, în stradă. Un bărbat a fost împuşcat cu o armă cu aer comprimat, iar altul a fost lovit cu maşina. Conflictul a pornit de la o căsătorie aranjată cu final nefericit, după cum susţine tatăl fetei.

„A trăit cinci ani la el în familie, aproape sechestrată şi închisă în două cămări fiind obligată să nască copii ca să-i depună actele prin Germania şi prin Anglia să-şi ia bani pe numele ei”, a spus tatăl fetei.

Tatăl fetei susţine că şi-a dat fiica tânărului din familia rivală după ce acesta a violat-o. Acum, familia tânărului a sărit la bătaie când a vrut s-o ia înapoi acasă.

Raed Arafat, informații de ultim moment despre noile măsuri de relaxare. De ce nu se deschid restaurantele, nici după 15 iunie?

Cele două familii au ameninţat că vor chema şi rudele din străinătate pentru „întăriri”. În tot acest conflict, primarul din Murgeni se poate baza pe o singură patrulă de jandarmi. Noua stare impuă de poliţişti ar putea restabili ordinea.

Până acum, doar Centrul Vechi din Bucureşti a mai fost declarat „zonă specială de siguranţă publică” din cauza numărului mare de infracţiuni. În 2013, aici a fost înfiinţată şi o secţie specială de poliţie.

Măsura poate fi luată doar în situaţia în care numărul de infracţiuni pe metru mătrat este mare.

Recomandari