Nelu Tătaru a dezvăluit care sunt zonele-focar de coronavirus în România: "Avem șase judeţe în care creşterile sunt de peste 30%"

Nelu Tătaru a enumerat zonele devenite focar de coronavirus în România. Potrivit Ministrului Sănătății, există șase judeţe în care creşterile sunt de peste 30% la numărul de cazuri noi de Covid-19.

Nelu Tătaru, în vizită la spitalele din Timișoara

tion.ro

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat joi, la Timişoara, că în şase judeţe creşterea cazurilor de COVID-19 este de peste 30%, în timp ce în 19 judeţe se înregistrează o scădere a numărului de cazuri.

"Avem în acest moment şase judeţe în care creşterile sunt de peste 30%. Avem 15 judeţe în care avem o creştere, şapte în stagnare şi 19 într-o scădere a numărului de cazuri. Rămâne trendul pe care-l evaluăm prin anchetele pe care le avem de gestionat", a declarat Nelu Tătaru.

Citește și: Anunț de ultim moment despre testarea COVID-19. Ce români vor fi verificați, în următoarea perioadă: „Trebuie să obținem maximum de informații”

Nelu Tătaru, vizită neanunțată la Timișoara, unul dintre focarele de Covid

Ministru Sănătăţii a efectuat, joi, o vizită neanunţată la Spitalul Judeţean Timişoara, unde zilele trecute au fost depistate, la testele de rutină efectuate în Clinica de Chirurgie Vasculară, 19 persoane cu COVID-19, dintre care nouă asistente şi infirmiere şi 10 pacienţi.

"Avem în supraveghere opt focare din Timiş, iar ultimul a apărut la Spitalul Judeţean Timişoara. Am fost şi la Direcţia de Sănătate Publică pentru a vedea situaţia de la nivelul judeţului, atât ca focare, cât şi pentru a vedea desfăşurarea activităţii în spitalele din judeţ. Eu prefer să văd la faţa locului. În Timiş, dincolo de aceste focare care sunt stabilizate şi sub supraveghere, rămân evaluările spitalelor, fiecare în parte, ca patologie non-COVID. Adresabilitatea este în limitele pe care le aveam şi în ceilalţi ani, având în vedere că sunt şi lunile iulie, august de concediu, pe care unii chiar şi le iau, deşi recomandarea mea este să tratăm cu circumspecţie şi aceste luni de concediu. Rămâne ca evoluţia următoare să o vedem şi la nivelul judeţului Timiş", a spus Tătaru.

Citește și:

„Eu îmi fac treaba cu bună-credință. Cine vrea să mă execute, să o facă!”. Raed Arafat, la capătul răbdării! De ce nu se deschid teatrele, cinematografele și restaurantele

Ulterior, ministrul Sănătăţii a efectuat o vizită fulger şi la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara, pentru a vedea cu ce probleme se confruntă această unitate, gradul de ocupare a secţiei ATI şi gradul de oboseală al personalului.

Pe de altă parte, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost finalizate 30 de anchete epidemiologice, altele 38 fiind în derulare, rămânând active cele opt focare COVID-19, ca şi în zilele precedente.

Parteneri
3 tipuri de aplicații recomandate femeilor. Ce platforme trebuie să ai pe telefon
Printre numeroasele aplicații recomandate femeilor se numără platforme ce pot ajuta utilizatorii la nivel psihic, dar și fizic. Platformele au avansat de-a lungul anilor și acum oferă opțiuni ce pot ușura viața utilizatorilor.
Catine.ro
Ultimele știri