Anunț de ultim moment despre testarea COVID-19. Ce români vor fi verificați, în următoarea perioadă: „Trebuie să obținem maximum de informații”

Ce se întâmplă cu testarea în masă a populației pentru COVID-19? Horațiu Moldovan, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a explicat ce se va întâmpla în următoarea perioadă.

Anunț de ultim moment despre testarea COVID-19. Ce români vor fi verificați, în următoarea perioadă: „Trebuie să obținem maximum de informații”

Profimedia

În România nu se va face testarea în masă a populației. Anunțul a fost făcut de Horaţiu Moldovan, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății. Potrivit acestuia, testarea va continua ca şi până acum, urmând să fie testaţi pacienţii conform definiţiei de caz.

Testarea în masă: „O risipă de resurse”

Horaţiu Moldovan a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă în România va exista o testare în masă aşa cum se întâmplă în alte ţări.

„Nu este cazul să facem o testare în masă, argumentele sunt epidemiologice. (...) O să testăm conform definiţiei de caz pacienţii care trebuie testaţi pentru că a testa în masă înseamnă să testăm teoretic toată lumea, nu este relevant, incidenţa ar fi de 1 la o mie, nu se spune mare lucru, ar fi o risipă de resurse şi deci raportul cost- beneficiu al unei asemenea politici nu este raţional, din punct de vedere al sănătăţii populaţiei.

Noi vorbim de sănătate publică. Trebuie să gestionăm resursele de aşa natură încât să obţinem maximum de informaţii. Vom face testări aşa cum am făcut, conform definiţiei de caz”, a afirmat Horaţiu Moldovan.

Citește și: „Eu îmi fac treaba cu bună-credință. Cine vrea să mă execute, să o facă!”. Raed Arafat, la capătul răbdării! De ce nu se deschid teatrele, cinematografele și restaurantele

Moldovan a precizat că a crescut foarte mult capacitatea de testare în ultima perioadă.

„Capacitatea de testare a crescut foarte mult pe parcursul acestei epidemii, de la un laborator la peste 180, se fac peste 20.000 de testări pe zi.

Problema care se ridică în această etapă este de creştere a siguranţei acestei testări, s-au ridicat diverse probleme, astfel încât să putem controla efectiv cum se realizează ea, la nivelul acestor laboratoare dincolo de documentele pe care ei le-au depus la Direcţia de Sănătate Publică pentru a creşte precizia lor şi pentru a avea o siguranţă cât mai mare, acesta este dezideratul în acest moment”, a afirmat secretarul de stat.

Citește și: Cine sunt principalii purtători COVID-19? Directorul OMS le-a transmis un mesaj tranșant: „O să stați săptămâni întregi prin spitale”

Cât de sigure sunt testele pentru depistarea COVID-19

Întrebat dacă testele care se fac acum nu sunt sigure, Horaţiu Moldovan a răspuns: „Testele PCR au siguranţă foarte mare, sensibilitatea lor este de 98%, însă numărul mare de testări, de 26 de mii pot să pună probleme de gestiune a probelor, de transfer al probelor, lucrurile astea le verificăm astfel încât să fie din ce în ce mai sigură această metodă la nivel global.”

Citește și: Cât va costa un vaccin COVID-19! Prețul unei doze și termenul până la care va fi gata au fost stabilite

Moldovan a mai declarat că numărul crescut de pacienţi la ATI este cel care îngrijorează cel mai tare autorităţile.

Citește și
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
colaj de fotografii cu angelina jolie intrun plover gri și fusta alb
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
colaj de imagini cu morgana din videoclipurile la manelele ei
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
Mai multe articole

„Numărul de pacienţi crescut la ATI este elementul care ne îngrijoroează cel mai tare pentru că este punctul cel mai fierbinte, iar numărul de locuri de Terapie Intensivă este totuşi finit.

Însă este suficient în această etapă, avem aproximativ 400 de pacienţi pentru aproximativ 900 şi ceva de locuri de terapie intensivă destinate Covid. Deci există cam jumătate din paturile destinate Covid ocupate în acest moment”, a declarat Horaţiu Moldovan.

Sursa : news.ro

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri