Antena Căutare

Ninge în România! Oamenilor nu le vine să creadă. Primele imagini cu zăpadă

După temperaturi de vară, se pare că toamna a venit deja cu temperaturi extrem de scăzute şi chiar cu... zăpadă. Astăzi, a nins în România pentru prima oară în acest sezon

După temperaturi de vară, se pare că toamna a venit deja cu temperaturi extrem de scăzute şi chiar cu... zăpadă. Astăzi, a nins în România pentru prima oară în acest sezon

Potrivit Jandarmeriei Montane, prima ninsoare a sezonului a început să cadă în jurul orei 11.00, după ce în cursul dimineţii începuse ploaia şi lapoviţa.

Sinka Mihaly, responsabilul cu publicul dintr-un parc de aventură din zona respectivă a declarat că prima ninsoare a venit mult mai devreme decât în anii precedenţi, ţinând cont şi de faptul că zilele trecute se înregistrau temperaturi de vară.

'Nu prea îmi amintesc să fi nins atât de devreme, noi tot mai sperăm să fie toamnă. De obicei prima ninsoare cade pe la începutul lui octombrie și e destul de neobișnuit ținând cont că duminică, la Harghita Băi, au fost 26 de grade Celsius, iar acum sunt 2 grade Celsius', a declarat Sinka Mihaly.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi, Gheorghe Suciu, le-a recomandat turiștilor să nu pornească pe trasee neechipați de iarnă.

'Jandarmii montani sunt pregătiți să răspundă oricăror solicitări ce pot veni din partea turiștilor pentru a acorda sprijin, în cazul în care se află într-o situație dificilă', a punctat Gheorghe Suciu.

Stațiunea Băile Harghita este situată la o altitudine de 1.350 de metri și, chiar dacă se află la o distanță de 21 km față de Miercurea Ciuc, este localitate aparținătoare municipiului.

Stațiunea are o medie anuală de 150 de zile cu zăpadă și este asaltată, anual, de mii de iubitori ai sporturilor de iarnă.

SURSĂ: AGERPRES.RO

Au început procedurile de intrare în INSOLVENŢĂ a RADET. Cum vor fi afectaţi bucureştenii... Veste de ultimă oră! Primă pentru tinerii căsătoriţi. Ar putea primi până la 15.000 de lei de la stat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x