Antena Căutare

Cutremur cu magnitudinea 4,2 produs în judeţul Buzău. Cum s-a resimțit

Un cutremur cu magnitudinea 4,2 s-a produs, sâmbătă, în judeţul Buzău.

Galerie
Cutremur cu magnitudinea 4,2 produs în judeţul Buzău. Cum s-a resimțit | Shutterstock

INFP a revizuit datele cutremurului.

Cutremur cu magnitudinea 4,2 produs în judeţul Buzău. Cum s-a resimțit

”În ziua de 16.09.2023, 09:16:01 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.2, la adâncimea de 130.7 km”, a transmis sursa citată.

Cutremurul s-a produs la 56 km NV de Buzau, 58 km SE de Sfantu-Gheorghe, 62 km E de Brasov, 64 km V de Focsani, 73 km NE de Ploiesti.

Articolul continuă după reclamă

”În ziua de 16.09.2023, 09:16:00 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ML 3.9, la adâncimea de 140 km”, anunţă INFP.

Sursa citată a precizat că seismul s-a produs la 57 km NV de Buzau, 58 km SE de Sfantu-Gheorghe, 61 km E de Brasov, 64 km V de Focsani, 73 km NE de Ploiesti.

Tot sâmbătă a avut loc un cutremur slab în judeţul Vrancea.

”În ziua de 16.09.2023, 06:56:14 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ML 2.1, la adâncimea de 105.1 km. Cutremurul s-a produs la 53km V de Focsani, 57km E de Sfantu-Gheorghe, 70km E de Brasov, 71km N de Buzau, 96km S de Bacau, 96km NE de Ploiesti”, a transmis IMFP.

Primele trei lucruri pe care trebuie să le faci în caz de cutremur. Recomandările Inspectoratului pentru Situații de Urgență

IGSU - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență România a publicat o listă cu lucrurile pe care trebuie să le facă oamenii în caz de cutremur, în timpul evenimentului.

Citește și: Ce a apărut pe cer în Maroc, fix înainte de cutremurul devastator | VIDEO. Localnicii cred acum că a fost un semn premonitoriu

Nu are importanţă unde vă aflaţi în momentul producerii cutremurului.

Adăpostiţi-vă imediat într-un loc sigur şi rămâneţi calm pană la încetarea cutremurului.

Dacă sunteţi în interiorul unei clădiri rămâneţi pe loc, nu încercaţi să ieşi afară şi nu vă duceţi pe balcon.

Adăpostiţi-vă sub o masă, un birou sau o piesă solidă de mobilier şi ţineţi-vă bine de aceasta.

Dacă sunteţi pe un hol, aşezaţi-vă în poziţie ghemuit lângă un perete interior.

Protejaţi-vă capul şi faţa.

Îndepărtaţi-vă de ferestre, geamuri, oglinzi, biblioteci, mobile înalte, aparate de iluminat.

Dacă sunteţi în scaun cu rotile, blocaţi-i rotilele şi protejaţi-vă capul şi ceafa.

Citește și: Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,8 în Maroc. Imagini sfâșietoare cu oamenii care se îmbulzesc ca să își salveze viața

Dacă sunteţi într-un loc public (de exemplu: un magazin), adăpostiţi-vă în locuri cât mai departe de ferestre ori de raioane cu obiecte grele.

Nu ieşiţi afară unde aţi putea fi rănit. Nu utilizaţi liftul. Dacă sunteţi în lift în timpul producerii cutremurului, apăsaţi butonul de urgenţă. Cand liftul se opreşte, ieşiţi cât mai repede posibil din lift şi adăpostiţi-vă într-un loc sigur.

ATENŢIE ! Pe timpul cutremurului obiectele pot să se răstoarne sau să alunece, tencuiala din tavan se poate desprinde iar geamurile se pot sparge.

Cine este Maru, prietenul lui Vlad Pascu. Tânărul a jefuit un spital în căutare de droguri și s-a filmat în timpul fapte... Miruna Pascu arestată preventiv în urma audierilor. Noi dezvăluiri despre fiul acesteia: „Fuma cannabis, trăgea pe nas c...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece Marti, 14.01.2025, 08:34
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x