Coronavirusul face ravagii în centrele pentru vârstnici! Alți peste 200 de oameni, confirmați cu SARS-COV 2 în astfel de instituții, într-un județ din țară

Coronavirusul face ravagii atât în căminele de bătrâni cât și în centrele pentru persoane cu dizabilități dintr-un județ al țarii. În acest moment sunt cinci focare active în astfel de instituții.

Coronavirusul face ravagii în centrele pentru vârstnici!

Peste două sute de oameni au fost confirmați cu noul tip de coronavirus în astfel de centre din județul Vâlcea. Cei mai mulți bolnavi provind din rândul persoanelor internate în aceste centre, dar sunt și multe cazuri în rândul personalului medical sau de asistență.

Atenție, români! Italia extinde obligaţia de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România! Până când se impune regula?

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vâlcea, Ramona Dincă, a precizat pentru Digi24 că cel mai recent focar a fost descoperit la centrul de la Băbeni, unde au fost depistate 10 cazuri, dintre care șase beneficiari și patru angajați.

Alți peste 200 de oameni, confirmați cu SARS-COV 2 în astfel de instituții

Raed Arafat a răbufnit! Cu cine se află în conflict șeful DSU și ce a semnal de alarmă trage doctorul! |Video

Cel mai mare număr de infectări sunt la centrul Zătreni. Aici se înregistrează peste o sută de cazuri

În general, personalul a rămas acasă în izolare, iar beneficiarii sunt tratați în centrele respective.

DSP a făcut deja anchete epidemiologice, însă e greu de spus de unde au pornit aceste focare, conform sursei.

Deocamdată, în Vâlcea nu sunt decât două cazuri de covid la ATI. Județul dispune de aproape 20 de paturi de terapie intensivă pentru cazurile de covid, scrie sursa precizată.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri