Antena Căutare

Noi restricții în Capitală. CNSU a decis închiderea restaurantelor în interior. Ce alte măsuri se mai impun

Comitetul Municipiului București pentru Situația de Urgență a decis să impună din nou restricții în Capitală, după ce incidența infectărilor cu SARS-CoV-2 a depășit 3 la mia de locuitori.

Restaurant închis și persoană trsită cu mască
Capitala intră oficial în scenariul roșu, cu restricții impuse de CNSU | Shutterstock

Bucureștiul intră oficial în scenariul roșu, iar restaurantele și barurile nu mai au voie să funcționeze în interior. De asemenea, și cinematorgrafele și teatrele se închid. Măsurile intră în vigoare la noapte, 8 martie, orele 00:00.

De asemenea, elevii de gimnaziu, exceptându-i pe cei de clasa a VIII-a, și de liceu, exceptându-I pe cei de clasele a XII-a, a XIII-a, trec la învățarea online.

Se închid restaurantele în interior

CNSU a anunțat că în contxtul scenariului roșu în Capitală, se interzice desfășurarea activităților restaurantelor:

„Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și în interiorul altor spații publice închise care au acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de faptul că sunt construcții cu caracter temporar sau permanent.

Se interzice activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția deservirii persoanelor cazate în interiorul acestor unități”, potrivit documentului CNSU.

Terasele au voie să funcționeze

CNSU a explicat în ce context au voie terasele să funcționeze:

„Este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, precum și în spațiile publice dacă au un tavan și un singur perete cu asigurarea unei distaţe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorității Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor”, potrivit documentului.

Restaurantele, mall-urile, magazinele, vor putea comericaliza în continuare alimente, însă ele nu vor mai putea fi serivite acolo:

„Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective”, conform CNSU.

Citește și: Bucureștiul, din nou în scenariul roșu. Numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească

De asemenea se interzicea activitatea în baruri, cluburi și discoteci. Este interzisă și activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția desfășurării activității de comercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri și loz, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, potrivit Antena 3.

Concertele în aer liber sunt interzise

„Este interzisă organizarea şi desfășurarea activității cu publicul în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole şi/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in;

Este interzisă organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale;

Citește și: De ce se înmulțesc cazurile de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândurile elevilor și adolescenților. Cum poate fi evitată infectarea

Ce se întâmplă cu școala

Potrivit documentului, școala se desfășoară astfel:

Cu prezență fizică pentru:

Toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-ea și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale

Este permisă organizarea cu prezență fizică,în unitățile de învățământ a următoarelor activități:

Simulările examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali, Evaluările naționale, orele remediale pentru toate clasele, participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studio.

Piața muncii în luna februarie. Noi aplicări și joburi pe eJobs... Rezultate Loto 7 martie 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x