Antena Căutare

Noi stații de metrou vor fi construite în zona de Metrorex! Compania caută fonduri pentru a începe lucrările

Noi stații de metrou ar putea fi construite în zona Pipera, conform unui anunț făcut de Metrorex. Compania are în vedere prelungirea Magistralei 2 de metrou pentru a reduce timpul dintre trenuri de la trei minute la un minut. 

Noi stații de metrou ar putea fi construite în zona Pipera, conform unui anunț făcut de Metrorex. Compania are în vedere prelungirea Magistralei 2 de metrou pentru a reduce timpul dintre trenuri de la trei minute la un minut.

Anunțul a fost făcut chiar de directorul Metrorex, Dumitru Șodolescu: ”Este o prioritate a noastră, acum căutăm sursa de finanţare, pentru a da drumul la studiul de fezabilitate, în vederea extinderii Magistralei 2 în zona Pipera, pentru a reduce timpul de la trei minute la un minut”, a afirmat Dumitru Şodolescu.

Citește și: O nouă cale de acces, deschisă la stația de metrou Tineretului! A costat 18.000.000 de lei! Cum arată și de unde au fost luați banii pentru lucrări - Foto

În ceea ce privește aglomerațiile care se înregistrează la staţiile Pipera şi Aurel Vlaicu, directorul Metrorex a explicat că la ambele staţii urmează să fie construite ieşiri suplimentare în urma unui protocol încheiat cu Primăria Sectorului 2 şi Primăria Capitalei.

Licitația celui de-al doilea tronson al Magistralei 6 (Otopeni - 1Mai) ar urma să fie lansată în luna iulie a acestui an, urmând ca lucrările să fie gata până cel mai devreme la sfârșitul anului 2023.

Citește și: Încă un incident grav pune în pericol siguranţa la metrou. O şină s-a rupt lângă staţia Pipera

”Avem documentaţia gata, lucrează colegii de la departamentele de specialitate, luni avem o nouă întâlnire cu reprezentanţii Agenţiei Internaţionale de Cooperare a Japoniei şi sperăm să închidem, în aşa fel încât acordul de împrumut să fie amendat în sensul de a fi folosit pe tronsonul al doilea în proporţie de 85% şi 15% pe primul tronson. Deci estimăm că în luna iulie vom lansa licitaţia şi pentru al doilea tronson”, a afirmat Şodolescu.

Capitala intră în stare de alertă pentru vizita istorică a Suveranului Pontif. Ce măsuri și restricții se vor lua în Buc... Fiul ministrului de Interne, bătut într-o discotecă de lângă Videle! Puștiul i-a cerut DJ-ului să schimbe muzica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x