Se adâncește criza de la Spitalul Floreasca. Unitatea medicală, verificată ”la sânge”: ”Auditul va dura o lună, o lună și jumătate!”

Criza izbucnită la Spitalul Floreasca după moartea pacientei care a ars pe masa de operație se adâncește, iar în perioada următoare vor fi zile de foc, întrucât se anunță verificări drastice. 

Conform Antena 3, în următoarea perioada, va avea loc un audit clinic pe secțiile de electrochirurgie.

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), care a suspendat acreditarea spitalului, a anunțat că va începe un audit clinic pe secțiile de electrochirurgie.

Pacienta arsă pe masa de operație de la Spitalul Floreasca a murit

Medicul Vasile Cepoi a anunțat că auditul de la Spitalul Clinic Floreasca, programat să înceapă în ziua de luni, 6 ianuarie, ar urma să dureze "o lună, o lună și jumătate".

Pacienta în vârstă de 66 de ani care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca, pe data de 22 decembrie, a murit duminică seara, la ora 19:50. Femeia, care a fost supusă unei intervenții chirurgicale deoarece suferea de cancer pancreatic, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului în sala de operație și era în stare critică după incident.

„A ars ca o torță”! Pacientă arsă pe masa de operație, la Spitalul Floreasca. Incidentul, confirmat de ministrul Sănătății

Electro-bisturiul folosit în cazul pacientei de 66 de ani care ar fi luat foc în timpul unei operații la spitalul Floreasca avea interdicția de a fi utilizat în combinație cu biocidul folosit, a declarat duminică secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

Informația privind incidentul grav petrecut la Spitalul Floreasca a fost făcută publică sâmbătă de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Informațiile au fost apoi confirmate de ministrul Sănătății, Victor Costache, care a trimis Corpul de Control în anchetă la spital.

Ultimele știri