„A ars ca o torță”! Pacientă arsă pe masa de operație, la Spitalul Floreasca. Incidentul, confirmat de ministrul Sănătății

O femeie a ars ca o torță pe masa de operație în Spitalul Floreasca din București. Flăcărie au fost stinse abia după ce o asistentă a aruncat un lighean cu apă peste femeie. „A ars ca o torță”.

O pacienta a fost arsă pe masa de operație, în Spitalul Floreasca

Chirurgul Mircea Beuran este acuzat că, în timpul unei intervenţii chirurgicale care a avut loc la Spitalul de Urgenţă Floreasca, o pacientă de aproximativ 65 de ani a fost grav vătămată. Concret, conform deputatului USR Emanuel Ungureanu, femeia a fost, practic, incendiată pe masa de operaţie.

Incident șocant la Spitaul Floreasca din București. Deputatul USR Emanuel Ungureanu îl acuză pe chirurgul Mircea Beuran că, în timpul unei intervenții chirurgicale ce a avut loc pe 22 decembrie 2019, o pacientă de aproximativ 65 de ani a fost incendiată pe masa de operație.

Deputatul a făcut dezvăluirea pe pagina sa de Facebook:

„INCREDIBIL!

PACIENTĂ INCENDIATĂ PE MASA DE OPERAȚIE LA SPITALUL FLOREASCA DIN BUCUREȘTI!

"Am văzut cum pacienta de pe masa de operație a luat foc"

Beuran, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu a dat foc unei paciente în sala de operație!

Chirurgul Beuran, 66 de ani, un pesedist plagiator de renume, capul Umefistanului, a dat foc unei paciente pe care a operat-o în data de 22 decembrie!”

Incidentul ar fi fost descris de două asistente. Iată variantele celor două femei.

ASISTENTĂ 1

„Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.”

ASISTENTĂ 2

„Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului”, a mai scris deputatul Emanuel Ungureanu.

Se pare că s-ar fi încercat o mușamalizare a acestui incident. Inspecția Sanitară de Stat care a fost trimisă în cele din urmă să cerceteze cazul, nu a luat nicio declarație celor doi medici chirurgi care se aflau în acel moment în sala de operație.

„Absolut scandalos, Inspecția Sanitară de Stat care a fost trimisă în cele din urmă să cerceteze cazul, NU I-A LUAT NICIO DECLARAȚIE CHIRURGULUI BEURAN cel care a fost mâna 1 pentru această intervenție chirurgicală.

Nici ceilalți 2 medici care au fost în sală la momentul tragediei nu au fost audiați.

Se încearcă, se pare, ca de obicei, găsirea unor vinovați din rândul personalului auxiliar.”

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a precizat pentru Digi24 că a trimis control la Spitalul Floreasca.

„Este un incident deosebit de grav. Am aflat din mediul chirurgical. Nici conducerea spitalului şi nici conducerea sectiei chirurgicale respective nu a semnalat acest incident deosebit de grav. Am trimis imediat inspectori de la inspectia sanitară din cadrul Ministerului Sănătăţii. Toate măsurile vor fi luate”, a spus Costache.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca nu a putut fi contactat pentru o reacţie cu privre la această situaţie.

CUM A FOST POSIBIL CA UN PACIENT SĂ ARDĂ PE MASA DE OPERAȚIE?

„Din spusele asistentelor rezultă faptul că, Beuran care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc.

Pacienta a ars ca o torță câteva secunde până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operație.

Îl rog pe ministrul Sănătății, Victor Costache, să trimită urgent un control la Spitalul Floreasca și să verifice ce substanțe sunt folosite în sălile de operație pentru dezinfecție în Spitalul Floreasca și cum sunt instruiți chirurgii să lucreze cu ele?”, a mai scris deputatul.

Pacienta incendiată pe masa de operație este în stare critică, cu arsuri peste 40% din suprafața corpului și se zbate între viață și moarte.

Mesajul deputatului URS, în postarea de mai jos:

;

Ultimele știri