Antena Căutare

Noile spații de Business din București amenință monopolul zonei de nord

Zona de nord a Bucureștiului a cunoscut o dezvoltare fulminantă a spațiilor de birouri pentru firme. În lipsa unei strategii clare din partea autorităților și cu o infrastructură care în mod clar nu mai ține de foarte multă vreme pasul cu nevoile companiilor și fluxul tot mai mare de oameni, zona de nord a capitalei pare să fi atins deja apogeul.

| Shutterstock

Zona de nord a Bucureștiului a cunoscut o dezvoltare fulminantă a spațiilor de birouri pentru firme. În lipsa unei strategii clare din partea autorităților și cu o infrastructură care în mod clar nu mai ține de foarte multă vreme pasul cu nevoile companiilor și fluxul tot mai mare de oameni, zona de nord a capitalei pare să fi atins deja apogeul. Dar nevoile de spații ale firmelor cu activitate în capitală nu se opresc odată cu infrastructura deficitară, iar dezvoltatarii caută permanent soluții.

În ultimii ani s-au conturat noi poli de business în București, iar zonele respective prezintă tot mai mult interes, atât pentru dezvoltatori, cât și pentru companii. Motivele pentru care o firmă s-ar putea orienta spre orice altă zonă în afara celei de nord sunt multiple. Aglomerația e însă pe primul loc. Traficul auto a devenit de coșmar.

Zonele consacrate de business încep să-și atingă limitele

Chiar dacă numărul mare de mașini și timpii de așteptare reprezintă o problemă pentru tot Bucureștiul, acestea sunt deosebit de grave pe măsură ce ne apropiem de perimetrul Floreasca - Aviației - Băneasa - Pipera. Transportul în comun de suprafață este complet inadecvat numărului de oameni, iar Magistrala 2 de metrou funcționează de mult timp la capacitate maximă. Chiar și așa, zeci de mii de oameni sunt nevoiți să aștepte câte trei-patru garnituri pentru a putea prinde un loc în metrou. Soluții pentru cei ce folosesc biciclete sau trotinete electrice sunt puține, iar toate acestea îndreaptă oamenii spre mașinile personale. Apare astfel un cerc vicios, pe care numai dezvoltarea transportului în comun îl poate rupe.

Articolul continuă după reclamă

Un locuitor al capitalei pierde nouă zile în medie pe an în trafic. Un șofer pierde zilnic aproape o oră peste media altor orașe de peste un milion de locuitori, arată studiile recente. Practic, Bucureștiul ocupă locul cinci în topul celor mai aglomerate orașe din lume.

În mediul de business, timpul pierdut în trafic și nemulțumirea angajaților cu privire la limitările zonei în care lucrează înseamnă pierderi de bani. De aceea, tot mai multe companii au început să-și îndrepte privirile asupra unor zone alternative. În zona de vest s-a conturat deja un pol de business în jurul spațiilor de birouri construite de Liviu Tudor. La fel și în zona Grozăvești, unde centrul universitar prezintă interes maxim în special pentru companiile de IT&Tech.

Este o tendință care arată că dezvoltatorii imobiliari nu mai pun accent doar pe avantaje precum clădirile de clasă A, ci pe nevoile oamenilor, care nu mai sunt dispuși să piardă ore întregi în trafic și caută să lucreze cât mai aproape de casa lor.

Dezvoltatorii caută noi oportunități, aliniate la nevoile locuitorilor

Chiar și centrul orașului se pregătește să devină un centru de afaceri, în apropiere de Piața Unirii. Tot înspre centru se regăsește și zona Tineretului - Timpuri Noi, unde a apărut un nou parc. Și se pregătesc altele în zona de est a Bucureștiului, în cartiere precum Baicului, pe locul fostelor fabrici precum Aversa, Solaris sau Prodplast, sau în zona Theodor Pallady, unde se preconizează că va lua naștere un proiect cu peste 100.000 de metri pătrați de locuințe, birouri și spații comerciale.

De altfel, fostele parcuri industriale sunt mană cerească pentru dezvoltatori. În zone precum cea adiacentă pieței Obor se pregătesc nu mai puțin de 26 de turnuri, iar fostele zone industriale, altă dată poluri de activitate, ar putea reînvia, cu o nouă față. Și nu doar centrele de business schimbă fața capitalei. Peste tot apar noi ansambluri rezidențiale, cartiere noi, unele aproape de noii poli de business, altele la periferie sau mai departe, semn că dezvoltatorii încep să pună tot mai mult accent pe proiecte de amploare, cu destinație mixtă, atât pentru afaceri, cât și pentru locuit sau cu destinație comercială, încercând practic să acopere toate nevoile potențialilor clienți.

Sursa foto: Shutterstock

Imagini copleșitoare de la locul în care a fost depus trupul regretatei Tamara Buciuceanu Botez! Ce se întâmplă | VIDEO... Veteranii Armatei României: "Am avut clipe în care am vrut să mor!" Planul măreț a celor care și-au riscat vie...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x