Antena Căutare

Nou trend imobiliar. Românii fac afaceri în Egipt. Cu cât își închiriază casele

Românii au dat curs unui nou tren pe piața imobiliară. Iată din ce își rotunjesc considerabil veniturile.

Galerie
Românii se orientează către piețele imobiliare din străinătate | Shutterstock

Tot mai mulți români decid să învestească în imobiliare. Veniturile sunt stabile și de multe ori îi scapă de nenumărate griji, dacă nu chiar le aduc un profit uriaș. Recent, a apărut un nou trend în afaceri.

Citește și: Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș

Nou trend imobiliar. Românii fac afaceri în Egipt. Cu cât își închiriază casele

Taxele și impozitele din țară i-au împins pe români să caute alternative în străinătate. Potrivit unei surse, statisticile confirmă o creștere de 30% pentru investițiile în străinătate.

Articolul continuă după reclamă

Cei mai mulți se orientează către Spania, Dubai sau Miami, însă alte destinații de vacanță populare printre români le-au trezit interesul. Printre acestea se numără Bali, Zanzibar și chiar Egipt.

Citește și: A moștenit o avere de la bunică, însă a cheltuit toți banii. Acum regretă modul în care a gestionat situația

„Din punct de vedere investițional, proprietățile se valorizează cu 30-31% în fiecare an, ceea ce este extraordinar de bine. Iar din punct de vedere al chiriilor avem o rentabilitate de 10-12%.

Ce este foarte interesant este că avem proprietăți cu avans 0% și rate pe 6 ani la dezvoltatori, bineînțeles cu 0% dobândă.

Multe proprietăți ale românilor se regăsesc și în Dubai, Bulgaria sau Instanbul, însă pentru unii apetitul pentru investițiile imobiliare a traversat chiar și oceanul.

Citește și: (P) One United Properties începe lucrările pentru hotelul Mondrian București, primul hotel lifestyle din portofoliul său

Anul acesta 15 români și-au cumpărat case în Maiami, iar alți 20 și-au cumpărat o locuință în noul paradis imobiliar, Zanzibar”, precizează Ana Maria Udriște, condorm sursei menționate anterior.

Citește și: Părinții lui Vlad Pascu ar avea o avere fabuloasă, cu peste 300 de proprietăți, dar și sute de procese. Sumele sunt amețitoare

Egiptul este o destinație preferată de români datorită prețurilor mici și a ofertelor incredibile. Potrivit sursei mențioate anterior, în 2024, 20.000 de români și-au cumpărat case în țara faraonilor, adică cu 40% mai mulți decât anul precedent.

Citește și: Delia a dat lovitura în afaceri. Ea și Răzvan Munteanu au știut în ce să investească pentru a se bucura din plin de viață

Aceștia achiziționează case la un preț bun, iar mai apoi le dau spre închiriere. Investiția le este acoperită imediat. Ba mai mult, mulți ies pe profit.

Unul dintre românii care au intrat pe piața imobiliară din Egipt a vorbit depre afacerea sa. dacă la început avea o sigură casă de închiriat, acum are opt în proprietate.

Citește și: Cum arată sora lui Mario Fresh. „Cumnata” Alexiei Eram locuiește în Dubai și are o carieră de succes în domeniul imobiliar

„Ideea e simplă: îl închiriezi turiștilor pe Airbnb sau Booking. Vin oamenii, stau 5 zile, o săptămână, 2 săptămâni, o lună de zile.

O garsonieră, un studio bun costă în medie 30.000 euro, 6.000 euro mai costă mobilarea, deci undeva la 36.000, dar eu banii ăștia îi scot în 4 ani de zile pentru că am un randament de 25%/an din închiriere”, a declarat acesta, conform sursei menționate anterior.

Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 24 septembrie 2024. Daiana, reproșuri pentru Alexandru: Faci niște gesturi care nu mi se par ok!
Mireasa sezonul 10, 24 septembrie 2024. Daiana, reproșuri pentru Alexandru: Faci niște gesturi care nu mi se par ok! Marti, 24.09.2024, 15:31
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x