Antena Căutare

Infecția cu noul coronavirus NU este singura ce pune în pericol România! 12.567 versus 20.000 de cazuri, dintre care 64 de decese!

Numărul de cazuri confirmate de rujeolă în România este de 20.000, dintre care 64 de decese, raportate până vineri, 1 mai. 

Infecția cu noul coronavirus NU este singura ce pune în pericol România! 12.567 versus 20.000 de cazuri, dintre care 64 de decese!
Infecția cu noul coronavirus NU este cea mai periculoasă în România! 12.567 versus 20.000 de cazuri! A provocat 64 de decese!

În ultima săptămână, au fost raportate 119 cazuri nou confirmate în Satu Mare, Neamţ, Cluj, Suceava, Timiş, Bihor şi Braşov. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă ce adesea duce la complicaţii.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Când vom putea ieși din case, de fapt, fără declarații, și ce noi reguli vor fi impuse! Nelu Tătaru a spus tot! „Trebuie să ne obişnuim, pe timpul verii”

Rujeola sau pojarul este o infecție virală foarte contagioasă ce apare că o erupție cutanată, cu simptome asemănătoare cu răceala. Boala este cauzată de Morbillivirus, din familia Paramyxovirus, și se transmite pe calea aerului, prin tușe sau strănut.

La nivel global, rujeola rămâne o cauza principală de deces în rândul copiilor, estimându-se că aproximativ 160.000 de copii mor în fiecare an din cauza complicațiilor bolii, potrivit experților de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC – European Centre for Disease Prevention and Control).

Rujeola poate afecta pe oricine, însă au un risc crescut de a dezvoltă boală: Persoanele nevaccinate împotrivă rujeolei, oamenii neimunizati care călătoresc în țările în curs de dezvoltare, unde rujeolă este mai frecvență și persoanele cu o deficiență de vitamină A

Un camion s-a transformat într-o torţă pe patru roţi! Incendiu puternic, în Târgu Mureş! Localnicii au vrut să îl stingă... Adevărul despre Bacalaureatul din acest an! O elevă de clasa a XII-a, din Suceava, mesaj dur pentru ministrul Educației!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x