Antena Căutare

Nunta regală britanică. Cine a fost primul duce de Sussex din istorie

Nunta regala britanică a fost oficiată la capela George de la castelul Windsor, iar in urma casatoriei, prințul Harry și aleasa sa, Meghan Markle,  au devenit Duce și Ducesa de Sussex, titlu care nu a mai fost acordat decât o singură dată in istorie, acum 175 de ani. Cine a fost insa primul duce de Sussex din istorie

Nunta regală britanică a fost oficiată la capela George de la castelul Windsor, sâmbătă, în fața lumii și a lui Dumnezeu. În urma căsătoriei, prințul Harry și aleasa sa, Meghan Markle, au devenit Duce și Ducesă de Sussex, titlu nobiliar oferit de Alteța Sa Regina Elisabeta a -II-a a Marii Britanii, titlu care nu a mai fost acordat decât o singură dată în istorie, acum 175 de ani. Cine a fost însă primul duce de Sussex.

Duce de Sussex este titlu ceremonial al nobilimii britanice. A fost conferit la 24 noiembrie 1801 Prințului Augustus Frederick, al șaselea fiu al regelui George al III-lea. El a fost făcut Baron Arklow și Earl de Inverness în același timp. Titlul i-a fost acordat Prințului Harry de Wales în dimineața nunții sale cu Meghan Markle, la 19 mai 2018.

"Regina (Elizabeth a II-a, n.r.) i-a oferit cu bucurie, astăzi, un ducat prinţului Harry de Wales. Titlurile sale vor fi duce de Sussex, conte de Dumbarton şi baron de Kilkeel", potrivit unui comunicat.

"Prinţul Harry devine astfel alteţa sa regală ducele de Sussex, iar doamna Meghan Markle, prin căsătorie, va deveni alteţa sa regală ducesa de Sussex", se arată în acelaşi comunicat.

Nunta regală britanică. Cine a fost primul duce de Sussex din istorie

Potrivit adevărul.ro, titlul de Duce de Sussex a fost creat pe 24 noiembrie 1801, pentru prinţul Augustus Frederick, cel de-al şaselea fiu al regelui George al III-lea, din casa de Hanovra. Prinţul Augustus Frederick a fost numit, la vremea respectivă, şi Baron Arklow şi Conte de Inverness.

Cine a fost primul Duce de Sussex din istoria britanică

Primul prinț care a primit această titulatură a fost Prințul Augustus Frederick, un rebel al istoriei.

Acesta s-a căsătorit în 1793 cu Lady Augusta Murray la Westminster, și apoi cu Lady Cecilia Gore la Palatul Great Cumberland din Londra, la 2 mai 1831. Ambele căsătorii au venit în contradicție cu Actul Căsătoriilor Regale din 1772, acest lucru însemnând că urmașii cuplului erau considerați nelegitimi.

Nefiind soția legitimă a Prințului, Lady Cecilia n-a putut să fie primită la curte. În cele din urmă (la 30 martie 1840) a primit titlul de ducesă de Inverness de la regina Victoria. Cum Augustus Frederick nu a avut copii legitimi, titlurile lui s-au stins odată cu moartea sa, în 1843.

Nunta regală britanică. Cine a fost primul duce de Sussex din istorie

În 1999, în perioada care a dus la nunta printului Eduard, cel mai tânăr fiu al reginei Elisabeta a II-a, experții au sugerat ducatul de Sussex sau Cambridge drept cel mai probabil titlu care să i se acorde. Însă, Printul Eduard a fost numit Duce de Edinburgh, titlu deținut în prezent de către tatăl său, Prințul Philip. Au existat speculații din nou că Prințul William de Wales ar putea primi titlul de Sussex la nunta lui cu Catherine Middleton în aprilie 2011, însă a fost numit Duce de Cambridge. În același an, s-a spus că Prințului Harry de Wales i s-a promis titlul în ziua nunții sale. Titlul i-a fost acordat Prințului Harry de Wales în dimineața nunții sale cu Meghan Markle, la 19 mai 2018.

Pentru că nu au mai existat Ducese de Sussex până acum, Meghan Markle a devenit prima Ducesă de Sussex din istoria britanicilor.

Englezii sunt de părere că nu e de mirare că Regina Elisabeta a II-a a ales pentru ei noile titulaturi. La fel ca prinţul Harry, anteriorul Duce de Sussex s-a căsătorit din dragoste, şi nu a ales o soţie care să se potrivească tiparului regal.

surse: wikipedia, adevărul.ro

Vremea rea face ravagii! Meteorologii ANM au emis cod galben și cod portocaliu de vijelii... Accident cumplit pe Valea Oltului! O persoană și-a pierdut viața...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x