Antena Căutare

Cum s-a înfăptuit nunta regală dintre Prințul Harry și Meghan Markle

Întreg mapamondul este acum cu ochii pe nunta regală britanică. La capela Saint St. George de pe domeniul Castelului Windsor invitații au sosit pentru a fi martorii unui nou eveniment istoric. Adio Prințul Harry și Meghan Markle, bun venit Duce și Ducesă de Sussex.

Întreg mapamondul este acum cu ochii pe nunta regală britanică. La capela Saint St. George de pe domeniul Castelului Windsor invitații au sosit pentru a fi martorii unui nou eveniment istoric. Adio Prințul Harry și Meghan Markle, bun venit Duce și Ducesă de Sussex!

Nunta regală britanică. Peste 800 de invitați și alte milioane de oameni așteaptă cu sufletul la gură acel ”da” rostit de cei mai iubiți miri. Pregătirile au durat mai bine de o lună, iar implicările, pe măsură.

Harry și Meghan au avut la dispoziție doar șase luni pentru a organiza fastuosul eveniment, la care vor participa reprezentanți ai familiilor regale din lumea întreagă. Iar costurile nunții vor fi pe măsură, depășind depăsi 32 de milioane de lire sterline, adică aproximativ 36 de milioane de euro. Doar asigurarea securității mirilor, a invitaților și a locului în care se vor căsători cei doi va costa 30 de milioane de lire sterline.

Nunta regală britanică, o poveste reinterpretată

La fel ca și predecesoarele sale, prințesa Diana și ducesa de Cambrige, nici ducesa de Sussex nu va fi o soție ”supusă” bărbatului ei, ci egalul său. De altfel, cuplul celebru a schimbat forma tradițională a jurămintelor anglicane cu foarte puțin timp înainte de nuntă. Ei au ales o formă a jurămintelor în care mireasa nu promite să "asculte" sau să se „supună” mirelui.

„Eu, Harry, te iau pe tine, Meghan, să-mi fii soție, să fim împreună din această zi, la bine și la greu, în bogăție, dar și în sărăcie, în boală sau în sănătate, să te iubesc și să te respect până când moartea ne va despărți, conform Cuvântului lui Dumnezeu. În prezența lui Dumnezeu fac aceste jurăminte”, este jurământul pregătit de Harry pentru mireasa sa.

Cum s-a înfăptuit nunta regală dintre Prințul Harry și Meghan Markle

Meghan Markle, cea care va schimba definitiv fața regalității britance

Dacă prințesa Diana a fost considerată ”rebelă”, alegând să încalce coduri și protocoale impuse, ei bine, Meghan Markle este dovada vie că tradiționalul va deveni definitiv o amintire. A mai fost căsătorită o dată și a ales să îmbrace din nou rochia de mireasă. Fosta actriță americană, cunoscută pentru rolul din Suits, a rescris poveștile cu prințese, făcându-și apariția la capelă în rochie albă, pășind singură către altar, fiind apoi preluată de prințul Charles. La capelă, viitoarea ducesă de Sussex a venit însoțită doar de mama sa, Doria Ragland.

Cum s-a înfăptuit nunta regală dintre Prințul Harry și Meghan Markle

Nu e de mirare că Regina Elisabeta a II-a a ales pentru ei noile titulaturi. La fel ca prinţul Harry, anteriorul Duce de Sussex s-a căsătorit din dragoste, şi nu a ales o soţie care să se potrivească tiparului regal.

Cum s-a înfăptuit nunta regală dintre Prințul Harry și Meghan Markle

Prinţul Harry, spre deosebire de fratele lui şi majoritatea bărbaţilor de viţă nobilă, va purta verighetă după căsătoria cu Meghan Markle. Potrivit Kensington Palace, verigheta actriţei a fost modelată după o piesă din aur galez, cadou de la majestatea sa, regina Elisabeta a II-a. Inelul prinţului Harry va fi din platină cu o textură finisată. Locul în care cei doi își vor petrece luna de miere este încă secret.

Meghan Markle a ales să poarte pentru nunta cu Prințul Harry o rochie din mătase creată de designerul britanic Clare Waight Keller. Aceasta este prima femeie care ocupă funcția de director artistic al casei de modă Givenchy.

Nunta regală britanică. Reguli de etichetă

De departe, cel mai important detaliu pentru invitaţi, care trebuie să se îmbrace la patru ace. Pălăria rămâne un accesoriu obligatoriu pentru femei, în timp ce rochia lungă nu trebuie nicio clipă să dezvăluie piciorul dezgolit al doamnelor.

Nici decolteul nu trebuie să fie prea adânc, iar dresul trebui să fie simplu şi elegant, sfătuiesc stiliştii. Cât despre culoarea rochiei, este recomandat să se evite alb sau crem, nuanţe asociate miresei.

Cum s-a înfăptuit nunta regală dintre Prințul Harry și Meghan Markle

Bărbaţii pot să vină în uniformă, smoking sau costum închis la culoare, iar în cazul în care aleg ultima variantă, nu au voie să poarte decoraţii. Cei care doresc să opteze pentru ţinute tradiţionale, pot purta costume populare din zona din care provin.

Nunta regală brotanică se bucură de un program de excepție. Se dau, nu una, ci două recepţii în onoarea mirilor. Prima, formală, la care vor participa cei 600 de invitaţi, va avea loc după-amiază, în sala lungă de 55 de metri de la St. George, şi fi găzduită de regina Elizabeth II.

Cum s-a înfăptuit nunta regală dintre Prințul Harry și Meghan Markle

Cea de-a doua recepţie, la care vor participa cei 200 de prieteni apropiaţi şi membrii celor două familii, va avea loc seara, la Frogmore House, şi va fi găzduită de Prinţul de Wales. Tortul de nuntă a fost creat de cofetarul Claire Ptak din California şi va avea „aromele intense ale primăverii”, cu un amestec de lămâie şi flori de soc. Acesta va fi acoperit cu cremă de unt şi decorat cu flori proaspete.

Va fi pentru prima dată când un cuplu regal nu va urma tradiţia de a servi un tort cu fructe oaspeţilor de la nuntă. Cât despre flori, Prinţul Harry şi Meghan Markle au ales o florărie londoneză, apropiată industriei de modă, care va realiza aranjamentele pentru nunta lor.

Philippa Craddock, pe a cărei listă de clienţi se regăsesc casa Alexander McQueen şi revista Vogue, va folosi flori de sezon din regiunea Windsor pentru a decora spaţiul în care va avea loc ceremonia. Între acestea, trandafiri albi de grădină, bujori şi degetariţă. Vor cânta Mel B, una dintre membrele grupului Spice Girls, a făcut o aluzie privind reunirea trupei cu ocazia nunţii regale. Cântăreaţa susţinea atunci că a primit o invitaţie „cum se cuvine”. Potrivit estimărilor, pentru partea muzicală a recepţiei vor fi cheltuiţi circa 500.000 de lire sterline.

Prințesa Diana, ”prezentă” la nunta regală

La nunta regală, memoria Dianei, ”Prințesa Inimilor” va rămâne vie și asta pentru că cei doi miri au făcut tot posibilul ca ea să facă parte, cumva, din fericitul eveniment. Se știe că inelul de logodnă al viitoarei mirese conține două pietre prețioase care i-au aparținut mamei lui Harry, Lady Di. Mai precis, inelul are două diamante din colecția personală a prințesei Diana.

Cum s-a înfăptuit nunta regală dintre Prințul Harry și Meghan Markle

În plus, la nunta va participa „întregul neam Spencer”, inclusiv unchiul mirelui, Earl Spencer, două mătuși, Lady Sarah McCorquodale și Lady Jane Fellowes, și toți verișorii săi. Ca un omagiu adus prințesei Diana, sora ei, Lady Jane, va vorbi în numele familiei și va fi cea care va ajuta la sărbătorirea memoriei sale în ziua nunții fiului ei mai mic. O coincidență cutremurătoare între Meghan Markle și Prințesa Diana a ieșit însă la iveală și mulți o iau ca pe un semn: la vârsta la care ”Prințesa Inimilor” avea să moară (36 de ani), Meghan Markle îi devine noră.

Cum marcheză familia regala a Romaniei evenimentul

Cum s-a înfăptuit nunta regală dintre Prințul Harry și Meghan Markle

Familia regală a României a trimis prinţului Harry al Marii Britanii şi miresei sale, Meghan Markle, un cadou inspirat de Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuşi, cu ocazia căsătoriei acestora, programată sâmbătă, la capela St. George din Windsor.

Nunta regală britanică: Adio prințul Harry și Meghan Markle, bun venit, Duce și Ducesă de Sussex!

Accident cumplit pe Valea Oltului! O persoană și-a pierdut viața... Nunta regala în imagini. Cum își scriu Meghan Markle și Prințul Harry povestea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x