Căutare Live

O călugăriță a fost găsită de salvamontiști, în pragul hipotermiei, în Munții Bucegi. Unde încerca să ajungă femeia

O călugăriță rătăcită în Munții Bucegi a fost găsită, după o oră de căutări, la un pas de moarte.

Călugăriță găsită în pragul hipotermiei, în Munții Bucegi

Facebook/ Salvamont Bușteni

Potrivit Salvamont, o călugăriţă din Timiş care voia să ajungă la Sfinx s-a rătăcit, miercuri, între Babele şi Piatra Arsă.

Călugăriţa a fost găsită după mai bine de o oră de căutari, în pragul hipotermiei, şi a fost transportată de urgenţă la refugiul Baba Mare. Abia după 2 ore de încălzire a putut fi coborâtă de pe munte, scrie Mediafax.

Salvamontiştii atrag atenţia că pe munte temperatura a coborât deja la 0 grade, vântul bate cu 35 de km/h şi este ceaţă.

„Avertisment de vreme rea pentru urmatoarele zile in Bucegi. Temperatura a ajuns deja la 0 grade, iar vantul la 35 m/s la rafala. Ceata densa este si ea o mare problema pentru amatorii de drumetie. Astazi la ora 11:05 o calugatita din Timis care voia sa ajunga la Sfinx, s-a ratacit intre Babele si Piatra Arsa. Dupa mai bine de o ora de cautari, femeia a fost găsită in pragul hipotermiei si a fost transportata de urgenta la refugiul Baba Mare. Abia dupa doua ore de incalzire controlata, femeia a putut fi coborata in siguranta de pe munte.
Asadar grija mare in urmatoarele 4,5 zile. Recomandam evitarea traseelor de creasta a Masivului Bucegi”
, a fost mesajul apărut pe pagina de Facebook Salvamont Bușteni.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... O echipă de la Ministerul Apărării Naţionale se va deplasa la Timişoara, pentru verificări suplimentare în blocurile în ...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri