În ultimul timp pare că nu mai există masă fără cartofi. Fie ei fierți, prăjiți sau piure, cartofii au acaparat chiar și meniurile festive. Există însă un preparat care le poate lua locul. Conține puține calorii și este delicios.
Citește și: Cârnații cu trufe, noul preparat vedetă de pe masa de sărbători. Cum se prepară deliciul din Bucovina
Un preparat poate lua locul cartofilor pe masa de Revelion. Garnitura are puține calorii și este delicioasă
Mesele festive tind să fie și foarte grele și încărcate de calorii. Garnitura cea mai populară este realizată din cartof, însă poate fi înlocuită cu altceva, mult mai slab caloric și extrem de delicios.
Citește și: Desertul delicios care se spune că aduce succes în Noul An dacă îl ai pe masă. Respectă rețeta pas cu pas
Este vorba de dovlecel. Potrivit unei surse, dovleceii la cuptor sau pe grătar pot înlocui cu succes cartofii de pe masa de Revelion. Sunb slabi caloric și au o savoare aparte, care îi încântă și pe cei mari, și pe cei mici.
O porție de 100 de grame de cartofi prăjiți are 320 de calorii. La asta se adaugă și celelalte calorii ale preparatelor de pe masă, precum cârnăciori, carne de porc, salată de boeuf, deserturi și altele asemenea.
Pentru a reduce din aportul de calorii, dar menține savoarea delicioasă, o alternativă sunt dovleceii. Aceștia se pot prepara la cuptor sau pe grătar.
Citește și: Programul supermarketurilor de Revelion. Cum vor funcționa marile magazine din România
Se taie în fâși, de aproximativ 2 centimetri, și se coc la cuptor doar cu niște condimente simple, precum sarea, boia dulce și rozmarin. La final, rezultă o garnitură deosebită pentru invitați. Lângă ei își pot găsi loc morcovii, păstârnacul, păstăi de fasole sau vinetele.
Aceste legume pot fi fierte, băgate la cuptor sau puse pe grătar, ori chiar supă cremă, iar rezultatul atrage toată atenția. Nu este nevoie de timp de preparare îndulungat, iar caloriile sunt extrem de puține.
Desertul delicios care se spune că aduce succes în Noul An dacă îl ai pe masă. Respectă rețeta pas cu pas...