Antena Căutare

O doctorita din Bacau pregatea pentru vanzare aproape o tona de medicamente expirate

Medicul din Bacau, arestat luna trecuta pentru ca intocmea, pe spaga, dosare false de handicap, loveste din nou. Procurorii au ridicat, astazi, din cabinetul femeii, un camion de medicamente expirate. Medicul le vindea fara nicio jena pacientilor, punandu-le viata in pericol.

Saci intregi de medicamente expirate au confiscat procurorii din cabinetul medicului. “Erau livrate de inculpata pacientilor „la pilula", fara ca acestia sa poata sa vada termenul de valabilitate al medicamentului care le era acordat. Va dati seama si dumneavoastra cam ce efect avea medicamentul expirat in organismul pacientului care avea nevoie de medicament”, a declarat Felix Banila, prim procurer al Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau.

Anchetatorii au inceput deja sa inventarieze toate medicamentele confiscate. Numai asa vor putea aprecia prejudiciul adus de medic Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

"Un procent important din aceasta cantitate de medicamente reprezinta donatii de la fundatii din strainaatte, un procent mai mic fiind prejudiciul adus casei nationale de asigurari de sanatate din Romania. Vom vedea si prin ce lanturi de farmacii au intrat in romania. cercetarile vor fi de o amplitudine extrema”, a mai precizat procurorul.

Sute de persoane sunt audiate in acest caz. Elena Munteanu a fost deja arestata preventiv pentru luare de mita si trafic de influenta. In urma unui flagrant s-a constatat ca aceasta cerea spaga de la pacienti, pentru eliberarea unor certificate de handicap. Cei care nu cotizau erau trecuti pe lista neagra a datornicilor.

Foto: ca.wikipedia.org

Uniunea Europeana a simplificat accesul romanilor la tratamentele din strainatate. Nu va mai fi nevoie de formularul 112... Inca trei cluburi celebre din Capitala au fost inchise...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x