Record în România, la chinul provocat de COVID-19! Un singur om, 15 teste pozitive! De cât timp stă în spital. „A fost chemat psihologul”  

Recordul în România, la chinul provocat de noul coronavirus (COVID-19), a fost stabilit de o femeie din Suceava, care a făcut 15 teste și toate au ieșit pozitive. Stă de atât de mult timp în spital, încât are acum nevoie de consiliere psihologică.

Record în România, la chinul provocat de COVID-19! Un singur om, 15 teste positive! De cât timp stă în spital. „A fost chemat psihologul” (Ilustrație)

profimediaimages.ro

Femeia, în vârstă de aproape 60 de ani, din Suceava, este internată de 54 de zile în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Managerul unității medicale spune că este o perioadă foarte lungă și pacienta are nevoie de consiliere psihologică.0:00

Pacienta cu COVID-19 nu are simptome, dar este obligată să rămână în spital

Rudele apropiate, care se interesează de ea frecvent, sunt disperate că nu și-au recuperat pacienta nici după aproape două luni.

„A avut o formă medie a bolii, acum este foarte bine, singura problemă este internarea extrem de lungă”, a spus doctorul Carmen Dorobăț, managerul spitalului, potrivit Reporter Iași.

Era ultima zi din aprilie, iar focarul de la Suceava era în plină expansiune și încă era stare de urgență, când această femeie a fost depistată pozitiv, după ce a intrat în contact cu un alt bolnav, și a fost trimisă la Iași.

Citește și: Românii vindecați de noul coronavirus refuză să doneze plasmă. Managerul unui spital, mărturisiri dramatice: ”Unii neagă că au fost infectați!”

„Avea o formă medie a bolii, fără foarte mari probleme. Nu a avut nevoie de terapie intensivă, a fost trimisă aici pentru că Spitalul de la Suceava era plin”, a mai spus Carmen Dorobăț, directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Citește și: „Vaccinul împotriva COVID-19 nu va funcționa pentru toți” Cum vor fi apărați de virus, de fapt, cei mai vulnerabili în fața bolii

Deși în formă fizică bună, femeia, a cărei identitate nu este dezvăluită de către spital, este de atunci internată. I-au fost făcute 15 teste pentru Covid 19 și toate au ieșit pozitive.

„I-a mai fost făcut astăzi un test, al cinsprezecelea, sperăm ca ăsta să iasă negativ. Nu există vreo explicație pentru ce se petrece cu ea”, mai spune Carmen Dorobăț. Și acest ultim test a ieșit tot pozitiv, deși femeia este, în prezent, asimptomatică.

Pentru a fi externată, conform protocolului, trebuie ca două teste consecutive să fie negative, deci este de așteptat să mai petreacă în spitalul de la Iași câteva zile.

Ultimele știri