Antena Căutare

Românii vindecați de noul coronavirus refuză să doneze plasmă. Managerul unui spital, mărturisiri dramatice: ”Unii neagă că au fost infectați!” 

Aproape 25.000 de români au fost infectați cu noul coronavirus, în România, și în ciuda faptului că peste 17.000 s-au vindecat, mulți dintre ei refuză să doneze plasmă pentru a-i ajuta pe cei bolnavi, potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița. 

Românii vindecați de noul coronavirus refuză să doneze plasmă. Managerul unui spital, mărturisiri dramatice: ”Unii neagă că au fost infectați!” 
Românii vindecați de noul coronavirus refuză să doneze plasmă. Managerul unui spital, mărturisiri dramatice: ”Unii neagă că au fost infectați!”

Epidemia de coronavirus este departe de a se ”stinge” în România. În timp ce mulți dintre români refuză să respecte măsurile de prevenție a noului coronavirus, mulți dintre cei vindecați de coronavirus refuză să doneze plasmă, iar unii dintre ei neagă faptul că au fost infectați.

"Ceea ce am aflat de la Centrul de transfuzii sanguine este că sunt foarte mulţi pacienţi vindecaţi care sunt contactaţi de către ei în vederea donării de plasmă şi, din păcate, marea lor majoritate refuză. Unii dintre ei, am înţeles, chiar nu recunosc că au avut boala. Recoltarea de plasmă întâmpină probleme, pentru că pacienţii vindecaţi nu sunt, din păcate, cooperanţi", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Gabriel Lazany, citat de Agerpres.

Coronavirus în România, 24 iunie 2020. Live Update. Explozie de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore. Bilanțul persoanelor infectate se apropie de 25.000

De asemenea, managerul unității sanitare atrage atenția că eficienţa oricărui tratament aplicat pacienţilor cu COVID-19 aflaţi în stare gravă este "destul de redusă", fiind înregistrate decese în cazul a jumătate dintre cei care ajung să fie internaţi la Terapie Intensivă.

"Noi lucrăm pe protocoalele care sunt elaborate de Ministerul Sănătăţii, şi nu pe cele recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Ceea ce MS întocmeşte ca protocol medical de tratament este transmis şi aplicat de către toate spitalele din România. S-a administrat şi plasmă convalescentă, am făcut şi tratament cu ozonoterapie, dar, din păcate, eficienţa oricărui tratament la pacienţii gravi este destul de redusă. Rata decesului în Terapie Intensivă e undeva la 50%", a afirmat Gabriel Lazany.

10 pacienți din 74 au donat plasmă, la Bistrița

Potrivit directorului Centrului de transfuzii sanguine Bistrița, Adina Beudean, din totalul de 74 de pacienţi vindecaţi de COVID-19 consideraţi eligibili, care au fost contactaţi, au donat plasmă zece, unul dintre aceştia urmând să vină la sfârşitul săptămânii pentru a dona pentru a treia oară.

Peste 300 de cazuri de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore

Alte 321 noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 24.826. După două zile în care numărul cazurilor raportate s-a menținut sub 300, se observă din nou o depășire a acestui prag. Potrivit datelor raportate miercuri de Grupul de comunicare strategică, numărul deceselor a ajuns la 1.555, în ultima zi pierzându-și viața 16 pacienți. De la debutul pandemiei, s-au vindecat 17.391 de români.

Până astăzi, 24 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.826 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 321 noi cazuri de îmbolnăvire.

„Vaccinul împotriva COVID-19 nu va funcționa pentru toți” Cum vor fi apărați de virus, de fapt, cei mai vulnerabili în fața bolii

Până astăzi, au decedat 1.555 persoane diagnosticate cu COVID-19. În intervalul 23.06.2020 (10:00) – 24.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (12 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Sibiu, Suceava și Vrancea. Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la o persoană de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI, în acest moment, sunt internați 186 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.391 au fost declarate vindecate și externate, de la debutul pandemiei.

Cifrele care arată dezastrul din sistemul medical. Câți medici s-au îmbolnăvit de coronavirus și câte decese s-au înregistrat în rândul personalului

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.186 de persoane. Alte 72.377 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 651.003 de teste.

„Vaccinul împotriva COVID-19 nu va funcționa pentru toți” Cum vor fi apărați de virus, de fapt, cei mai vulnerabili în f... Record în România, la chinul provocat de COVID-19! Un singur om, 15 teste pozitive! De cât timp stă în spital. „A fost c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x