Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

O greșeală rușinoasă i-a distrus cariera unei polițiste din Ploiești: „A fost o curiozitate de-a mea!” Nu s-ar fi oprit nici după ancheta disciplinară

O carieră promițătoare, ratată! Ce a fost prinsă făcând o polițistă din Ploiești.

O greșeală rușinoasă i-a distrus cariera unei polițiste din Ploiești: „A fost o curiozitate de-a mea!” Nu s-ar fi oprit nici după ancheta disciplinară

Scandal uriaș în Poliție. Procurorii DIICOT Ploiești au trimis în judecată o poliţistă din judeţul Prahova, sub acuzaţia de acces ilegal la un sistem informatic.

Polițista, angajată ca agent în cadrul Secţiei 4 din Ploieşti, ar fi accesat ani la rând baza de date a Poliţiei (DEPABD). De ce? Căuta informaţii personale despre soţia şi socrii fratelui său. Aceasta le-a explicat procurorilor că a accesat DEPABD pentru a afla ziua de naştere a rudelor fratelui său pentru a le trimite mesaje de ”La mulţi ani!”, scrie Adevărul.

„Acţiunile sale de interogare a bazei de date vizând datele cu caracter personal ale persoanei vătămate au mai fost motivate şi prin faptul că dorea să verifice ziua de naştere a acesteia pentru a transmite urări, precum şi pe fondul unor vizite pe care urma să i le facă la domiciliu, necunoscând adresa exactă, care îi era necesară comunicării prestatorilor de servicii de taximetrie (...)

Necesitatea obţinerii adresei complete o justifică prin faptul că trebuia să ajungă urgent la domiciliul fratelui şi cumnatei (...)

Iniţial, a încercat să obţină informaţia legată de adresă prin contactarea telefonică a fratelui şi cumnatei, însă aceştia nu au răspuns apelurilor”, se arată în rechizitoriu.

A accesat informații secrete de 38 de ori

Dovezile procurorilor arată că baza de date a IGPR ar fi fost accesată de polițistă, ilegal,, de fapt, de 38 de ori, în perioada 2013-2017.

Polițista inculpată ar fi comsi faptele ilegale la îndemnul fratelui său, inculpat și el în dosar. Bărbatul se afla în divorţ şi avea un conflict atât cu fosta soţie, cât şi cu rudele acesteia. Astfel că a profitat de faptul că sora lui este poliţistă şi a rugat-o să-i ofere anumite date personale despre rudele fostei sale soţii.

Nu s-a oprit nici după ancheta disciplinară

Femeia nu și-ar fi folosit contul şi parola când a accesat baza de date IGPR, ci a apelat la ajutorul colegilor de serviciu. Mai mult, poliţista a continuat să intre fără drept în DEPABD chiar şi după o anchetă disciplinară din acelaşi motiv.

„A fost o prostie şi o curiozitate de-a mea pentru a afla despre aceştia date de naştere pentru a le ura «la mulţi ani», am crezut întotdeauna că o să ţin minte aceste date, dar de fiecare dată uitam şi verificam în bază”, a spus polițista în fața procurorilor, se arată în rechizitoriu.

Dosarul său se află acum pe rolul secţiei penale a Tribunalului Prahova, iar în data de 8 iulie instanţa urmează să pronunţe sentinţa. Pe durata procesului, femeia a fost detaşată de la Secţia 4 din Ploieşti la arhiva Serviciului Cazier, acolo unde nu mai are acces la baza de date a Poliţiei Române.

Recomandari