Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Adela

România revine la restricții. Încă o localitate intră în carantină după o explozie de cazuri de COVID-19. Câte persoane au fost infectate în ultimele 24 de ore

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 1.030 de cazuri de coronavirus, iar acum autoritățile iau măsuri drastice. După comuna din Giurgiu, acum o altă localitate din Prahova se închide. 

România revine la restricții. Încă o localitate intră în carantină după o explozie de cazuri de COVID-19. Câte persoane au fost infectate în ultimele 24 de ore

Este vorba despre comuna Gornet, județul Prahova, iar decizia de a intrat în carantină a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova, care a votat pentru ca localitatea să se închidă după ce șapte persoane au fost depistate pozitiv pentru coronavirus.

Aici, în urmă cu două săptămâni, au fost testate pozitiv opt persoane, dar acestea au primit rezultat negativ între timp. Însă, în ultimele 24 de ore, alte şapte persoane au primit rezultate pozitive la testul pentru depistarea noului virus.

Ultimă oră! Record absolut de cazuri noi de coronavirus, în România! 1.030! Câte persoane se află în stare gravă

Conform legii care a intrat în vigoare marţi 21 iulie, dacă într-o localitate sunt infectate trei persoane la mia de locuitori, atunci se impune carantinarea. Decizia finală cu privire la carantinarea comunei prahovene aparţine autorităţilor centrale.

O comună din Giurgiu intră în carantină la ora 17:00

Comuna Cartojani din Giurgiu va intra în carantină de la ora 17.00. În localitate au fost confirmate 30 de cazuri de infectare cu coronavirus, la o populatie de 3.000 de oameni.

"1.030, dar câți sunt bolnavi?". Medicul care dezminte cifrele anunțate de autorități: „Chiar daca ii spune COVID-19, este tot un virus gripal”

Rata de infectare a depășit nivelul de alertă, fiind de 8,8 la mia de locuitori, a declarat la Digi24 prefectul de Giurgiu, Aneta Matei.

Peste 1.030 de cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore

ână astăzi, 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Prima localitate ce intră în carantină, după noua lege! Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat. Prefect, primele declarații! „Rata de infectare a depășit nivelul de alertă”

24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 2.101 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.009.273 de teste.

Recomandari