Căutare Live

Prima localitate ce intră în carantină, după noua lege! Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat. Prefect, primele declarații! „Rata de infectare a depășit nivelul de alertă”

UPDATE: Prefectul de Giurgiu, Aneta Matei, a declarat, miercuri, că rata de infectare a depășit nivelul de alertă, astfel că măsura carantinei a fost dispusă, deocamdată, pentru 14 zile. 

Prima localitate ce intră în carantină, după noua lege! Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat și cum s-au infectat oamenii

Hepta

„Din 13 iulie până în 20 iulie au fost confirmate 32 de persoane la o populație de 3.600 de persoane. Rata de infectare a depășit nivelul de alertă, fiind de 8,8 la mia de locuitori. Avem echipaje la fiecare intrare și ieșire din localitate", a declarat, la Digi24, prefectul de Giurgiu, Aneta Matei.

Ea a precizat că au fost începute demersurile pentru instituirea carantinei, că a vorbit cu primarul localității, că măsurile au fost stabilite.

Pentru început, măsura este dispusă pentru 14 zile, o decizie ar urma să se ia în funcție de ancheta epidemiologică.

În cursul zilei de miercuri, sunt testate toate persoanele care au intrat în contact cu cei infectați.

„Înțeleg că de la un eveniment la care ar fi participat câteva persoane pe litoral, de acolo ar fi pornit", a spus prefectul.

Prima localitate ce intră în carantină, după noua lege, este un sat din județul Giurgiu, unde peste 30 de peroane s-au infectat cu noul coronavirus.

Este vorba de satul Cartojani, comuna Roata de Jos, unde a apărut un focar de coronavirus, după ce mai multe persoane au participat la un eveniment privat pe litoral, unde s-au infectat.

În cursul zilei de miercuri, alți 60 de contacți ai persoanelor infectate cu noul coronavirus vor face teste, potrivit realitateadegiurgiu.net.

Autoritățile au anunțat că vor limita la maximum deplasările cetățenilor și vor monitoriza strict zona cu ajutorul jandarmilor și polițiștilor.

În ce condiții vor fi închise localități ori județe din România. Ministrul Sănătății a făcut publice criteriile de carantinare

Premierul Ludovic Orban a explicat, marți, că odată cu intrarea în vigoare a legii carantinei și izolării, „există această posibilitate de a dispune carantina zonală pentru comunităţi locale sau pentru zone, în cazul în care este o răspândire a virusului semnificativă, care nu este în focare”.

Notă de plată șocantă, pentru un fost pacient cu COVID-19, în România! Cost de infarct, pentru o săptămână de spitalizare

„La evaluarea unei comunităţi nu se iau în calcul focarele. De exemplu - dacă este focar un spital sau focarul e un cămin de bătrâni. Numărul de cazuri calculate nu sunt legate de numărul de cazuri din focarul respectiv, pentru că măsura de carantinare se ia numai atunci când există răspândire în comunitate şi trebuie luate măsuri de restricţie. Dar deocamdată nu... Când vom definitiva procedura pentru astfel de decizii de carantinare zonală, le vom anunţa public pe toate şi cu toate argumentele”, a spus Orban.

Peste 1.000 de noi îmbolnăviri, în România! Care sunt județele cu cele mai multe noi cazuri de COVID-19. Județul ce a sc... Alunecare de teren masivă pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda. Momentul în care dealul a luat-o la vale, acoperind o p...
Zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Nativii care își găsesc liniștea sufletească
Aici ai lista cu zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Trei semne zodiacale...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2022. Leii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2022 vine cu vești bune pentru nativii Leu. Astrele spun că...
Parteneri
Lipii grecești pentru gyros. Lipii pufoase preparate pe plită sau la tigaie
Catine.ro
Ultimele știri
x