Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

O nouă înșelătorie face ravagii! Cum rămân românii fără bani în doi pași și trei mișcări, iar polițiștii sunt ”legați la mâini”: ”Nu avem ce să le facem!”

O nouă înșelătorie face ravagii printre bucureșteni. Se întâmplă chiar la Piața Obor din Capitală, unde mai mulți vânzători vând țigări. La jumătate din prețul pieței, însă acest lucru se întâmplă pentru că printre pachetele se găsesc și unele pline de cartoane. 

Piaţa Obor din Bucureşti. Vânzătorii strigă în gura mare că vând ţigări. La jumătate din preţul pieţei. Este evident ca nu se tem de poliție sau fisc. Se simt atât de invulnerabili încât mai vand si pachete pline de cartoane.

Deși oamenii legii cunosc situația, polițiștii spun ca vânzătorii sunt greu de trimis după gratii. Ţin asupra lor cantităţi mici de țigarete de contrabandă, astfel încât să nu poată fi acuzaţi penal.

O nouă înșelătorie a făcut ravagii în țară. Peste 10.000 de români, păcăliți să plătească între 400 și 700 de lei pentru un loc de muncă în străinătate

Piata neagră din România ajunge la 10-12 procente si este alimentată în general cu țigarete din Ucraina, Republica Moldova și Belarus.

În magazinele din Belarus un pachet costă 7 lei, iar în Republica Moldova, 8 lei. În România aceleași țigarete sunt cu 50 la sută mai scumpe. Dar oricum de trei ori mai ieftine decât cele din magazine.

Cum și-a bătut joc de polițiști un interlop periculos. Bărbatul a fost căutat 12 ani de zile, dar acum e liber ca pasărea cerului

Sectorul tutunului este al doilea mare contribuabil la bugetul de stat al României, după cel petrolier. Statul este direct interesat sa nu permită contrabanda atât timp cât 80 la sută din preţul unui pachet legal de ţigări se duce la stat sub formă de accize şi TVA. Desi cobtrabanda de țigări taie miliarde din bugetul statului ministrul Finanţelor nu pare interesat de subiect. Reporterii Observator i-au solicitat o reacţie legată de imaginile filmate în pieţele din Bucureşti. Dupa o săptămâna, răspunsul este edificator: tăcere

Recomandari