Căutare Live

O persoană, în stare gravă la spital, după ce a mâncat ciuperci! Cât de periculoasă este intoxicația cu ciuperci și când survine decesul 

O persoană a ajuns în stare gravă, la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, după ce a mâncat ciuperci. 

O persoană a ajuns în stare gravă, la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, după ce a mâncat ciuperci.

Acesta este al patrulea caz înregistrat în Baia Mare, de la începutul lunii iunie.

"Pacientul a ajuns în stare gravă, cu agitaţie psihomotorie intensă. A fost stabilizat în UPU şi internat pe secţia ATI interne. În prezent, starea acestuia s-a ameliorat", a precizat medicul şef al UPU-SMURD Baia Mare, dr. Dan Roman, potrivit Agerpres.

Citește și: După ploaie, mii de români își pun viețile în pericol fără să știe. Mai multe persoane au ajuns la spital în stare gravă!

Astfel, medicii recomandă populaţiei să trateze cu maximă seriozitate consumul de ciuperci, având în vedere consecinţele foarte grave care pot fi provocate de consumul ciupercilor otrăvitoare şi atenţionează că trebuie să se prezinte la urgenţă imediat ce identifică primele simptome.

Citește și: Reţeta zilei! Vlăduț gătește "Ciuperci în plăpumioară"

De asemenea, medicul Dan Roman a subliniat că mai gravă este situaţia în cazul intoxicaţiei cu ciuperci cu incubaţie lungă, la care semnele apar după 12 ore de la consum şi se manifestă prin greţuri, vărsături, diaree, icter, tulburări neurologice, afecţiuni hepatice şi renale, hemoragii. În aceste situaţii este posibil ca, fără un tratament corespunzător, după două zile de la ingestie să se instaleze coma şi, ulterior, decesul persoanei în cauză.

1 iunie, prima zi de vară în calendar. Tradiții și obiceiuri în luna iunie. Ce trebuie să faci de „cireșar”... Specialiștii îi avertizează pe părinți! Telefonul mobil, un pericol pentru copii: „Pot fi acostați pe Internet, pot fi p...
Parteneri
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul
Sfântul Andrei este sărbătorit la noi în țară în fiecare an în data de 30 noiembrie. Acesta este considerat a fi cel Întâi chemat dintre Apostolii lui Iisus Hristos. La noi în țară există o mulțime de tradiții și obiceiuri de ziua Sfântului Andrei. Multe dintre ele îi ajută pe oameni să se ferească de spiritele rele, în timp ce altele le ajută pe femeie să-și viseze alesul.
Catine.ro
Ultimele știri