Căutare Live

O persoană, în stare gravă la spital, după ce a mâncat ciuperci! Cât de periculoasă este intoxicația cu ciuperci și când survine decesul 

O persoană a ajuns în stare gravă, la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, după ce a mâncat ciuperci. 

O persoană a ajuns în stare gravă, la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, după ce a mâncat ciuperci.

Acesta este al patrulea caz înregistrat în Baia Mare, de la începutul lunii iunie.

"Pacientul a ajuns în stare gravă, cu agitaţie psihomotorie intensă. A fost stabilizat în UPU şi internat pe secţia ATI interne. În prezent, starea acestuia s-a ameliorat", a precizat medicul şef al UPU-SMURD Baia Mare, dr. Dan Roman, potrivit Agerpres.

Citește și: După ploaie, mii de români își pun viețile în pericol fără să știe. Mai multe persoane au ajuns la spital în stare gravă!

Astfel, medicii recomandă populaţiei să trateze cu maximă seriozitate consumul de ciuperci, având în vedere consecinţele foarte grave care pot fi provocate de consumul ciupercilor otrăvitoare şi atenţionează că trebuie să se prezinte la urgenţă imediat ce identifică primele simptome.

Citește și: Reţeta zilei! Vlăduț gătește "Ciuperci în plăpumioară"

De asemenea, medicul Dan Roman a subliniat că mai gravă este situaţia în cazul intoxicaţiei cu ciuperci cu incubaţie lungă, la care semnele apar după 12 ore de la consum şi se manifestă prin greţuri, vărsături, diaree, icter, tulburări neurologice, afecţiuni hepatice şi renale, hemoragii. În aceste situaţii este posibil ca, fără un tratament corespunzător, după două zile de la ingestie să se instaleze coma şi, ulterior, decesul persoanei în cauză.

Se lucrează pe o parte, se dărmână pe cealaltă! Zidul de sprijin al celei mai scumpe centuri ocolitoare din România o ia... La 19 ani, Adina cântărea doar 17 kilograme! Torționarul ei, propria-i soră, o hrănea doar cu lapte și zahăr...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri