Antena Căutare

O româncă de 16 ani dă peste cap grila de notare franceză! Corina Negulescu a luat o notă peste maximul posibil la BAC-UL FRANCEZ!

O româncă de 16 ani dă peste cap grila de notare franceză. Corina Negulescu a luat o notă peste. maximul posibil, la bacalaureatul de anul acesta. Un fel de 10 cu felicitări.

O româncă de 16 ani dă peste cap grila de notare franceză. Corina Negulescu a luat o notă peste maximul posibil, la bacalaureatul de anul acesta. Un fel de 10 cu felicitări!

CITEȘTE ȘI: Au început înscrierile la cele mai importante universităţi din ţară. Medicina, Dreptul, Informatica sunt din nou cele mai căutate facultăți

Performanţa tinerei a fost remarcată de ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, care a postat un mesaj de felicitare pe pagina de Facebook. Corina visează să calce pe urmele părinţilor, medici amândoi. Şi ar vrea să se specializeze în chirurgie. De altfel, și părinții ei sunt medici.

La Bacalaureatul francez, notele de trecere sunt între 10 şi 20. Foarte rar se acorda nota 20, dar există situaţii în care se depăşeşte acest prag. Un ziar francez i-a dedicat o pagină întreagă și pe bună dreptate:

Luca Niculescu, ambasadorul român la Paris, a remarcat performanța fetei. „ Are doar 16 ani, o cheama Corina Negulescu, și a luat una dintre cele mai mari note la Bacalaureatul francez: 20,29! (nota maxima fiind 20). Un ziar îi dedică o paginpă întreagă. Felicitări, Corina, ție și părinților (Vlad Negulescu), pe care am avut ocazia să îi cunosc la Lyon”, a scris Luca Niculescu pe Facebook.

Corina este pentru învăţământul francez ceea ce a fost Nadia Comăneci pentru gimnastică

„ Am muncit patru ore, constant, în fiecare seară. M-am pregătit foarte mult pentru bacalaureat. Am învăţat şi nopţile fără oprire. În weekenduri nu prea ieşeam, nici eu, nici sora mea. Am muncit mult. Suntem două fete foarte silitoare”, a afirmat Corina Negulescu pentru Digi24.

Surse: Facebook, Digi 24

Au început înscrierile la cele mai importante universităţi din ţară. Medicina, Dreptul, Informatica sunt din nou cele ma... Peste 27 de mii de profesori au luptat pentru un loc la catedră! Vor demonstra că merită să fie la catedră!?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x