Antena Căutare

O studenta romanca, premianta la Harvard, dar refuzata de Romania

Corina Tarnita a obtinut recent Summa cum Laudae pentru cea mai buna teza de doctorat la Harvard. Olimpica avand rezultate notabile, a parasit Romania cu ani in urma. A fost primita la Harvard si a absolvit cu succes matematica. A facut un master, si-a luat si doctoratul si a fost primita ca cercetator la aceeasi Mecca a universitatilor lumii: Harvard. In 2006 a fost onorata cu Magna cum Laudae, cea mai inalta distinctie, la aceeasi universitate.

Prilejul intalnirii cu reporterul a facut-o pe Cristina Tarnita sa traga un semnal de alarma cu privire la situatia din invatamantul romanesc si sa sublinieze faptul ca americanii, in special cei de la Harvard, se arata ingrijorati de soarta tinerilor invatacei romani care sosesc acum in numar din ce in ce mai mic in tara tuturor posibilitatilor, dar si cu privire la soarta populatiei de rand.

Ne-a povestit cum e viata la Harvard, cum a fost scoala, cum s-a descurcat printre geniile de acolo si mai ales cum isi duc acestea traiul de zi cu zi. Despre pasiunile sale si planurile de viitor, avand in vedere faptul ca, dupa doctoratul de succes trecut cu Summa cum Laudae (caz rar: tot la Harvard), romanca a fost acceptata recent pe un post de cercetator in matematica la aceeasi celebra institutie de invatamant americana.


Teza sa de doctorat a primit, in 2009, premiul Highbridge, pentru cea mai buna lucrare. Dar de-a lungul anilor a primit nenumarate distinctii din partea Universitatii Harvard, si nu numai. A scris articole, carti, a tinut conferinte in marile universitati ale lumii, una dintre ele fiind celebra MIT - Massachusetts Institute of Technology. Cum a fost primita ca si cercetator in mediul academic numarul unu in lume, Harvard? Cat se poate de onorant! A primit unul dintre putinele (numai 12!) locuri de cercetatori. O reusita cu atat mai mare, cu cat majoritatea celorlalte locuri sunt de la celelalte specialitati.

citeste articolul complet pe Jurnalul.ro

Bilantul furtunii din Bucuresti: Oameni loviti de trasnet, copaci cazuti, strazi inundate... Peste 500 de angajati ai CNADNR vor fi dati afara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x