Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite

O tânără de 29 de ani, infectată cu COVID-19, a fost operată la câteva zile după ce a născut. Medicii, pregătiți de război: „Doamne ajută”

Aplauzele furtunoase sunt pentru echipa care a făcut prima intervenție endoscopică pe un pacient confirmat cu COVID-19, o tânără care a născut cu câteva zile în urmă.

Intervenţie în premieră la Spitalul Judeţean din Timișoara. O tânără de 29 de ani, infectată cu COVID 19, a fost operată la câteva zile după ce a născut.

Emoțiile au fost mari pentru medicii care au intrat în sala de operaţii îmbrăcați în costume speciale. Pentru ca toată lumea să fie în siguranţă, şi aparatura folosită la intervenție a fost pregătită special.

Intervenţia în sine n-a durat foarte mult, aproaximativ 30 de minute. Însă pregătirea dinainte a fost greoaie. Iar asta pentru că măsurile de protecție sunt mult mai aspre ca la o operaţie normală. Răspândirea virusului trebuie împiedicată.

„Ori pleci, ori trag!” Scene ireale în fața unui magazin din Timișoara! O tânără, tâlhărită cu pistolul la tâmplă! A fost salvată chiar de iubitul ei- VIDEO

„E greu. Durează foarte mult. Îmbrăcatul, dezbrăcatul, pregătitul, durează mult mai mult decât procedura în sine, da.”

Până şi aparatura folosit la intervenție a fost pregătită în mod special.

Înainte de a intra în sala de operaţie, atât colegii, cât şi conducerea spitalului a încurajat echipa.

„Doamnelor, vă urez succes! O să fie bine! Numai bine, Doamne ajută!”

„Lucrurile merg spre ceva mai grav”. Raed Arafat, semnal de alarmă îngrijorător! Cum va evolua pandemia de coronavirus în România?

Pacienta, din Arad, a născut pe 28 martie. Şi ea şi copilul au fost confirmaţi cu noul coronavirus, dar, din fericire, sunt amândoi asimptomatici.

După intervenție, tânăra a rămas internată în zona roşie destinată pacienţilor cu COVID timp de 24 de ore. Dacă nu apar complicații, femeia va fi transferată înapoi la Arad.

Recomandari