O tânără de 29 de ani, infectată cu COVID-19, a fost operată la câteva zile după ce a născut. Medicii, pregătiți de război: „Doamne ajută”

Aplauzele furtunoase sunt pentru echipa care a făcut prima intervenție endoscopică pe un pacient confirmat cu COVID-19, o tânără care a născut cu câteva zile în urmă.

Intervenţie în premieră la Spitalul Judeţean din Timișoara. O tânără de 29 de ani, infectată cu COVID 19, a fost operată la câteva zile după ce a născut.

Emoțiile au fost mari pentru medicii care au intrat în sala de operaţii îmbrăcați în costume speciale. Pentru ca toată lumea să fie în siguranţă, şi aparatura folosită la intervenție a fost pregătită special.

Intervenţia în sine n-a durat foarte mult, aproaximativ 30 de minute. Însă pregătirea dinainte a fost greoaie. Iar asta pentru că măsurile de protecție sunt mult mai aspre ca la o operaţie normală. Răspândirea virusului trebuie împiedicată.

„Ori pleci, ori trag!” Scene ireale în fața unui magazin din Timișoara! O tânără, tâlhărită cu pistolul la tâmplă! A fost salvată chiar de iubitul ei- VIDEO

„E greu. Durează foarte mult. Îmbrăcatul, dezbrăcatul, pregătitul, durează mult mai mult decât procedura în sine, da.”

Până şi aparatura folosit la intervenție a fost pregătită în mod special.

Înainte de a intra în sala de operaţie, atât colegii, cât şi conducerea spitalului a încurajat echipa.

„Doamnelor, vă urez succes! O să fie bine! Numai bine, Doamne ajută!”

„Lucrurile merg spre ceva mai grav”. Raed Arafat, semnal de alarmă îngrijorător! Cum va evolua pandemia de coronavirus în România?

Pacienta, din Arad, a născut pe 28 martie. Şi ea şi copilul au fost confirmaţi cu noul coronavirus, dar, din fericire, sunt amândoi asimptomatici.

După intervenție, tânăra a rămas internată în zona roşie destinată pacienţilor cu COVID timp de 24 de ore. Dacă nu apar complicații, femeia va fi transferată înapoi la Arad.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri