Antena Căutare

Camere de supraveghere, în locuințe, pentru prevenirea răspândirii COVID-19! „M-au făcut să mă simt prizonieră în casa mea!”

China a luat o măsură controversată, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus – camere de supraveghere, unele capabile să detecteze temperatura corpului, instalate chiar și în locuințe.

Camere de supraveghere, în locuințe, pentru prevenirea răspândirii COVID-19! „M-au făcut să mă simt prizonieră în casa mea!”
Camere de supraveghere, în locuințe, pentru prevenirea răspândirii COVID-19! „M-au făcut să mă simt prizonieră în casa mea!” | profimediaimages.ro

Potrivit CNN, unii cetăţeni s-au trezit cu camere de supraveghere chiar în apartamentele lor.

William Zhou, locuitor al oraşului Changzhou, a declarat că la întoarcerea din provincia natală Anhui, în februarie, s-a trezit că are o cameră de supraveghere instalată în apartament.

Un poliţist şi un angajat al autorităţilor locale au venit la el acasă şi i-au pus camera la intrarea în apartament, orientată către interior.

„Vă rugăm să cooperați, pentru combaterea noului coronavirus!”

Bărbatul a protestat, a contactat biroul primarului, iar doua zile mai târziu a fost căutat. Nu a scăpat de cameră, ci i s-a cerut să coopereze în efortul de a lupta cu pandemia.

„Camera a avut un impact psihologic puternic asupra mea. Am încercat să nu dau telefoane, mi-a fost teamă că sunt ascultat şi înregistrat", a spus bărbatul, care a cerut ca numele să-i fie schimbat de CNN.

Potrivit CNN, care îl citează pe bărbat, şi alţi oameni au fost în aceeaşi postură. Lina Ali, care trăieşte în Guanghzou, s-a confruntat cu o situaţie similară.

„M-a făcut să mă simt prizonieră în propria casă", a afirmat Lina Ali, tot sub nu nume schimbat. CNN notează că autorităţile chineze nu au răspuns solicitărilor pentru clarificarea acestor discuţii.

Ce le face copiilor noul sindrom apărut, ce ar avea legătură cu COVID-19! Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional! FOTO

Conform CNN, citat de Mediafax, în China au fost montate circa 20 de milioane de camere de supraveghere CCTV până în 2017, în timp ce un raport al IHS Markit Technology, parte a Informa Tech, a notat că ar fi vorba despre 349 milioane dispozitive.

CNN mai notează că până în 2021, China va avea de şase ori mai multe camere de supraveghere decât Statele Unite ale Americii, ţara asiatică figurând cu 8 din cele mai bine supravegheate oraşe ale lumii, după numărul de camere per mia de locuitori.

China foloseşte un sistem de monitorizare a codului digital de sănătate al oamenilor, pentru a vedea cine ar trebui să fie în carantină, mai scrie sursa citată.

Aflați bilanțul oficial actualizat al cazurilor de coronavirus din România, precum și al deceselor cauzate de COVID-19, aici!

Semne ale unei încetiniri a epidemiei în Spania; bilanţul covid-19 creşte cu 453 de morţi şi 2.144 de contaminări la 24.... UE deschide o nouă procedură împotriva Poloniei cu privire la reducerea la tăcere a judecătorilor şi dă termen două luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x