Acest sindrom inflamator, ce ar avea legătură cu noul coronavirus, a afectat copii din mai multe țări Europene, dar și din Statele Unite ale Americii. În Anglia, de exemplu, un copil a trebuit conectat la aparate, după ce inima și plămânii lui au început să cedeze.
Cei mai mulți dintre copiii afectați de noua boală, ce ar avea legătură cu COVID-19, ar avea vârste mai mici de cinci ani.
Noua boală inflamatorie, cu posibilă legătură cu noul coronavirus, pare similară cu boala Kawasaki, deoarece cauzează inflamarea vaselor de sânge. Se aseamănă și cu șocul toxic, ce face ca organismul să își atace popriile organe. Între simptome numără și aparente iritații ale pielii, precum și ochii înroșiți.
Ministrul francez al Sănătății, în alertă, dar sceptic
Ministrul francez al Sănătăți, Olivier Véran, a declarat, miercuri că ia „foarte în serios" apariția în Franța a unei boli inflamatorii grave la copii. El a precizat, însă, că nu există încă destule elemente pentru a stabili o legătură cu noul coronavirus.
Autoritățile sanitare britanice au lansat recent o alertă privind creșterea numărului de copii care prezintă simptome ale acestui sindrom.
Astfel de cazuri au fost detectate în Italia, Spania, Elveția și Franța, a precizat Olivier Véran. „Este o alertă pe care am primit-o de la echipele pariziene", a spus el, vorbind în Paris de 15 copii de toate vârstele.
Potrivit ministrului, copiii prezintă „simptome de febră, simptome digestive și o inflamare vasculară destul de generalizată care poate provoca o insuficiență cardiacă", dar „din cunoștințele mele niciun copil nu a murit în urma acestor complicații care aparțin unei boli destul de rare și care pot fi însoțite de inflamarea inimii".
Unii dintre acești copii, „în Franța dar și în Anglia, dar nu toți, s-au dovedit purtători ai coronavirusului", a adăugat ministrul, care a evocat „o anumită îngrijorare și o anumită vigilență".
„Iau toate acestea foarte în serios. Nu avem nicio explicație medicală la acest stadiu. Este vorba de o reacție inflamatorie care declanșează o boală preexistentă la copiii atinși de acest virus sau e vorba de o altă boală infecțioasă? Sunt multe întrebări", a mai spus ministrul francez.
„Mobilizez comunitatea medicală și științifică din Franța și din străinătate pentru a avea un maxim de date disponibile pentru a vedea dacă există o legătură între coronavirus și această formă care până acum nu a fost observată nicăieri", a adăugat el.
Aflați bilanțul oficial actualizat al cazurilor de coronavirus din România, precum și al deceselor cauzate de COVID-19, aici!
Famotidina, utilizat în tratamentul ulcerului gastroduodenal, poate fi eficient în cazul Covid-19... S-a descoperit un scut împotriva COVID-19! Costă ZERO lei! Ce trebuie să faci. Doctor: „Acum este necesar, mai mult ca o...