Antena Căutare

Epidemia de coronavirus va fi "stinsă" în cel mai scurt timp. Oamenii de ştiinţă, tot mai aproape de realizarea unui vaccin

Epidemia de coronavirus s-a răspândit pe toate continentele, mai puţin Antarctica. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate primele cazuri în mai multe state europene, inclusiv România, dar şi în Brazilia sau Pakistan. Salvarea ar putea veni însă din Statele Unite. Donald Trump a anunţat că oamenii de ştiinţă sunt tot mai aproape de realizarea unui vaccin.

Epidemia de coronavirus va fi "stinsă" în cel mai scurt timp. Oamenii de ştiinţă, tot mai aproape de realizarea unui vaccin Galerie
Epidemie de coronavirus | Profimedia

În Europa, situaţia cea mai alarmantă rămâne în Italia, acolo unde numărul de cazuri de infectări cu coronavirus a depăşit 450, iar 12 victime au decedat.

Anunţul optimist al liderului de la Casa Albă a fost temperat de specialişti. Statele Unite nu vor impune la acest moment restricţii de călătorie pentru Coreea de Sud şi Italia, state în care virusul ucigaş continuă să se extindă cu rapiditate.

Germania este la începutul unei epidemii de coronavirus. Nemții, dotați cu secţii izolate în toate spitalele, se tem de o catastrofă

12 morți în Italia, peste 450 de persoane infectate cu Covid-19

Numărul de decese din Italia a crescut la 12, iar cel al infecţiilor a urcat la 456. Au fost înregistrate primele cazuri în trei noi regiuni: Apulia, Toscana şi Marche. Situaţia cea mai gravă rămâne însă în Lombardia, acolo unde numărul pacienţilor a crescut la 305.

Guvernatorul regiunii a luat decizia de a se auto-izola în propria locuinţa după ce un colaborator şi prieten apropiat al său a fost testat pozitiv cu coronavirus.

În total, 12 oraşe rămân închise pentru a preveni răspândirea virusului.

Cine este bărbatul din Gorj diagnosticat cu coronavirus? Are 20 de ani și ar fi angajat în restaurantul italianului care a adus virusul în România

Tot mai multe țări din Europa, afectate de coronavirus

De Italia, se leagă primele cazuri de coronavirus în mai multe ţări europene. Pacienţii infectaţi în Peninsulă au adus virusul în Austria, Croaţia, Elveţia, Grecia, Macedonia de Nord şi România.

Au fost raportate primele cazuri şi în Norvegia şi Georgia. Aici însă este vorba de cetăţeni care au călătorit în China, respectiv Iran. Un nou focar a izbucnit şi în Germania, iar zeci de oameni sunt testaţi.

Panică este şi în Marea Britanie. În cel mai important district financiar din Londra, Canary Wharf, un bărbat a fost surprins în timp ce se prăbuseşte la pământ după ce tuseşte. Pe imagini se poate vedea cum oamenii fug cât mai departe de individ, în timp ce doar un paznic pare să îşi facă curaj să se apropie de bărbat.

Românii își anulează vacanțele pe care le aveau programate, de teama coronavirusului... Precizări ale CNAS privind concediul medical pentru carantină: Certificatele pot fi emise la o dată ulterioară dar numai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x