Antena Căutare

Observator Special: Cu ce sume derizorii se vand copiii in Romania

In tara noastra exista numerosi parinti care isi vand copiii ca si cum ar fi o marfa, pe sume ce nu depasesc de multe ori nici 5.000 de lei. Spitalele si centrele de plasament sunt intesate de copii abandonati, dar legea face adoptiile foarte dificile.

60.000 de suflete isi cauta un parinte, dar legea li se impotriveste. Ministrul Muncii spune ca legea trebuie schimbata pentru a nu mai fi atatia copii condamnati la o viata de chin. Cei de la Protectia Copilului ar putea introduce o noua sanctiune in Romania: amenda pentru primarii care nu stiu ce se intampla cu minorii din comunitatea lor.

In fiecare an, cel putin 400 de bebelusi sunt abandonati in maternitati. Un numar imens. Parintii se dezumanizeaza si isi condamna copiii la chin. In toata tara exista spitale pline de orfani, dar si parinti care isi vand pruncii.

Reporterii Observator au gasit copii de vanzare in toata tara. Intr-un sat din Bistrita-Nasaud, comertul cu prunci a devenit industrie. Aici, copiii se dau pe salariile pe cateva luni. Mamele nasc, iar tatii vand. Un barbat si-a dat pe bani sase din cei noua copii ai sai, iar acum a scos la vanzare un alt copil, pentru 5.000 de lei. Este tata-vanzator de cand s-a insurat. Nici el nu pare sa mai stie unde se afla toti copiii vanduti pentru ca omul n-a facut-o mereu singur. La asa o afacere, a avut nevoie de un intermediar. L-a gasit. Agentul de vanzari de copii este o femeie, o cheama Lenuta si nu are mai mult de 25 de ani. Ea supravegheaza din umbra fiecare vanzare pe care o initiaza. Comisionul ei este constituit dintr-un procent luat si de la parintii vanzatori si de la cei care cumpara. La randul ei, este insarcinata si deja are clienti pentru pruncul nenascut.

In acest timp, mii de cupluri infertile descopera ca adoptia legala a unui copil este o misiune imposibila. Pentru adoptia unui copil se solicita in continuare acordul familiei pana la rudele de gradul patru din partea ambilor parinti biologici. Uneori, este nevoie de acordul a 80 de persoane, iar termele de 10 zile pentru obtinerea certificatului de adoptie sunt o iluzie. Asa se face ca in Capitala, din aprilie si pana acum, au fost adoptati doar cateva zeci de copii.

Autostrazile din Romania vor avea paza cu agenti inarmati... Pediatrii romani vor fi instruiti de secialisti din Italia ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x