Antena Căutare

Oferte de vacanta: Turistii care vor sa plece pe cont propriu beneficiaza de reduceri ce ajung pana la 40 la suta

Nu-i asa ca vremea de afara e deprimanta? Poate ca e momentul sa ne luam concediu. Iar perioada asta este mai buna financiar vorbind. Oricum in aprilie, turistii care aleg destinatii ca Spania, Turcia sau Grecia pot face baie si plaja. Si economisesc astfel pana la 30 la suta din bugetul de concediu

Simona si-a convins prietenii ca primavara este perfecta pentru o vacanta ieftina. Anul trecut a fost in Corfu, acum vrea sa incerce alte destinatii. “As dori o vacanta in Turcia, cele mai apropiate chartere la inceput de sezon”, spune tanara.

Si pretul a convins-o: 500 de euro la hotel de patru stele all inclusive, cu biletul de avion si toate taxele. “Asa imi permit doua vacante pe an, una la inceput, una la sfarsit de sezon”, mai spune femeia.

La fel ca Simona sunt tot mai multi turisti. Iar locurile disponibile, din ce in ce mai putine. “Romanii au invatat sa-si ia vacanta mai repede, in special familiile care nu au copii si nu depind de vacanta scolara. Sunt din ce in ce mai multe curse charter care pleaca din timp catre principalele destinatii de litoral”, a declarat consultantul de turism, Ciprian Enea.

Numarul turistilor care merg in vacanta primavara a crescut cu 25 la suta din 2008, de cand a inceput criza. Principalul motiv a fost pretul. O vacanta in Creta in luna mai, cu mic dejun costa 200 de euro, iar in iulie acelasi pachet ajunge la 270 de euro. In Turcia, primele plecari ajung la 500 de euro de persoana, pentru ca in iulie sa creasca la 635 euro. Turistii care vor sa plece pe cont propriu beneficiaza de reducerile practicate de hoteluri, ce ajung pana la 40 la suta.

INTERZIS POFTICIOSILOR: cea mai scumpa rata din Romania. Produsul exclusivist costa 750 de lei... Un elev din Miercurea Ciuc s-a aruncat de la etajul doi al unui liceu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x