Antena Căutare

Zeci de mii de oameni, în beznă, sub asediul gheții! Veștile proaste vin de la meteorologi! Cât mai ține vremea rea

Au fost luate măsuri extreme, pentru o vreme extremă. Urmează ore critice, întrucât meteorologii au prelungit avertizările. Astăzi, echipajele au rămas toată ziua în teren, nu s-au mai retras în unităţi, tocmai pentru a ajunge mai repede la intervenţii.

Au fost luate măsuri extreme, pentru o vreme extremă. Urmează ore critice, întrucât meteorologii au prelungit avertizările. Astăzi, echipajele au rămas toată ziua în teren, nu s-au mai retras în unităţi, tocmai pentru a ajunge mai repede la intervenţii. Au fost misiuni contracronometru asta pentru că sunt situaţii grave în Capitală, dar şi în 16 judeţe. Peste tot au căzut stâlpi de electricitate si peste 100 de mii de locuinţe din 180 de localităţi au rămas fără curent electic. În cele mai afectate zone, au fost trimise generatoarele cumpărate pentru calamităţi.

După amiază, nivelul de alertă a fost ridicat în Capitală. În mai multe zone, oamenii anunţat că se prăbuşesc stâlpi de electricitate.

Pe Calea Victoriei stâlpii de metal au fost îndoiţi sub greutatea instalaţiilor de sărbători care erau prinse pe ei. Ca să evite o tragedie mai multe echipe de muncitori încercau astăzi să desprindă bucăţile de gheaţă prinse de instalaţii.

Arborii prăbuşiţi au desprins kilometri întregi de cabluri de curent. Dispeceratele de urgenţă ale firmelor de intervenţii nu au mai făcut faţă. În judeţul Ilfov, 21 de localităţi au rămas fără energie electrică. În total peste 15 mii de oameni din localitatile Buftea, Snagov, Mogoşoaia sau Bragadiru.

Localităţi din 16 judeţe au fost afectate în ultimele 24 de ore. În Ialomiţa peste 40 de localităţi au rămas fără curent. Oraşul Urziceni este aproape tot în beznă. 16 generatoare de mare putere au fost trimise spre zonele afectate. În Caraş Severin cinci localităţi nu au curent de ieri.

În Vâlcea, drumul naţional şapte, care face legatura intre Călimăneşti şi Căciulata, a fost inundat. Pompierii au adus mai multe motopompe ca să rezolve cât mai repede situaţia.

Astăzi, meteorologii au emis un cod galben de polei pentru Bucureşti şi judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov. În aceste zone, va continua să plouă şi izolat pot apărea lapoviţa şi ninsoarea. Se păstrează astfel condiţiile pentru depuneri semnificative de gheaţă. Atenţionarea este valabilă până mâine, la ora 10:00. De asemenea, în regiunile nordice şi nord-estice, dar mai ales la munte, vântul va avea intensificări mari. Rafalele ar putea atinge 70 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea.

Bucureștiul, paralizat de ploaia înghețată! Autoritățile au retras toate troleibuzele în depouri. din cauza condițiilor ... Noi informații despre incidentul de la metroul bucureștean, când două garnituri au rămas suspendate: ”Ar fi putut fi car...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x