Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Ludovic Orban anunță când s-ar putea redeschide terasele și care sunt condițiile stricte pe care cetățenii trebuie să le respecte

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că de la 1 iunie s-ar putea redeschide terasele şi ar putea fi reluate spectacolele în aer liber.

Ludovic Orban anunță când s-ar putea redeschide terasele și care sunt condițiile stricte pe care cetățenii trebuie să le respecte


"S-ar putea relua activităţi unde există un risc limitat de răspândire a virusului. Vă dau două exemple. Terasele. Sunt în aer liber, dar cu nişte măsuri de protecţie care să fie gândite foarte bine. Ar putea fi reluate spectacolele în aer liber şi cu un număr limitat de spectatori", a spus Orban, la Realitatea Plus, întrebat ce măsuri de relaxare ar putea fi luate de la 1 iunie.

Potrivit acestuia, continuarea planului de relaxare depinde, în cea mai mare măsură, de evoluţia epidemiei.

Orban anunță: Companiile care vor angaja oameni fără loc de muncă vor primi bani în plus

"Dacă lucrurile rămân sub control, dacă numărul de persoane infectate este menţinut la un nivel gândit, atunci se poate trece într-o etapă ulterioară de relaxare.

Dacă nu, nu se poate trece într-o etapă de relaxare. E chiar posibil, dacă vom constata că în anumite domenii reluarea activităţii a dus cu precizie la creşterea numărului de persoane infectate, atunci există riscul chiar să revenim cu restricţii în numite domenii. (...)

Când pot pleca românii în vacanță la greci? Autoritățile au anunțat data exactă când vor începe să primească turiști străini

Vom face o campanie de informare a cetăţenilor pentru a prezenta toate regulile şi măsurile pe care le vom adopta pentru fiecare tip de activitate pentru a preveni riscul de răspândire a virusului", a menţionat Orban.

Recomandari