Am oprit creşterea numărului de cazuri de COVID-19, după cum arată datele, susține premierul Orban. Care sunt previziunile în următoarele săptămâni

România ar urma să aibă o pantă descrescătoare în următoarele săptămâni, în ceea ce privește numărul de cazuri noi de coronavirus, susține premierul Ludovic Orban. Acesta a explicat că datele la zi arată că evoluția îmbolnăvirilor a fost oprită prin măsurile adoptate de autorităţi.

Premierul României, Ludovic Orban

Gov.ro

Creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în România pare a fi fost oprită prin măsurile adoptate de autorităţi, după ce a existat riscul, în cele trei săptămâni de până la apariţia noii Legi a izolării şi carantinării, unei creşteri în progresie geometrică a infectărilor, a explicat șeful Guvernului.

Citește și:

„Eu îmi fac treaba cu bună-credință. Cine vrea să mă execute, să o facă!”. Raed Arafat, la capătul răbdării! De ce nu se deschid teatrele, cinematografele și restaurantele

Guvernul nu ia în calcul alte măsuri mai restrictive împotriva Covid-19

Potrivit Agerpres, Orban a fost întrebat dacă Guvernul ia în calcul măsuri mai restrictive, având în vedere că numărul de infectări cu COVID-19 rămâne la un nivel crescut, joi înregistrându-se 1.345 de noi cazuri.

"Faţă de 1.356, joia trecută, asta voiam să vă spun. După cum arată datele, părem că am oprit creşterea. Riscul cel mai mare era ca, la un moment dat, creşterea să nu mai fie creştere liniară, ci să aibă o tendinţă de progresie geometrică, din cauza faptului că, vă reamintesc, noi, o perioadă de trei săptămâni, nu am avut nicio pârghie legală să luăm vreo măsură legată de persoanele care au fost diagnosticate pozitiv şi de persoanele care au intrat în contact cu pozitivii, diagnosticaţii", a subliniat Orban.

Citește și:

Anunț de ultim moment despre testarea COVID-19. Ce români vor fi verificați, în următoarea perioadă: „Trebuie să obținem maximum de informații”

Conform premierului, au fost zeci de mii de români asupra cărora autorităţile, în perioada respectivă, nu au avut pârghia legală să instituie nicio măsură.

"Uitaţi-vă: la ora actuală, avem în tipurile de izolare şi carantinare, avem astăzi aproape 30.000 de români care fie sunt în izolare, fiind infectaţi şi medicul şi-a dat acordul să fie trataţi la domiciliu, fie sunt persoane de contact cu persoane infectate. Gândiţi-vă: dacă nu s-ar fi adoptat legea, aceşti 30.000 de oameni care sunt în izolare sau în carantinare ar fi circulat fără niciun fel de restricţie în societate şi ar fi putut să infecteze pe alţii. Lucrul ăsta s-a întâmplat trei săptămâni", a adăugat Ludovic Orban.

Prim-ministrul a participat, joi, la ceremonia de depunere de coroane la Statuia minerului din Parcul Central "Carol Schreter" din Petroşani.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri