"ORE CRITICE", anunțate de ANM! Bucureştiul şi 19 judeţe, lovite de cel mai aspru fenomen din ultimii 20 de ani!

Sunt ore critice. Bucureştiul şi 19 judeţe sub lovite de cel mai aspru fenomen de ploaie îngheţată din ultimii 20 de ani. Gheaţa a acoperit regiuni întregi din Oltenia, Moldova şi Dobrogea, unde a fost cod portocaliu.

Sunt ore critice. Bucureştiul şi 19 judeţe sunt lovite de cel mai aspru fenomen de ploaie îngheţată din ultimii 20 de ani. Gheaţa a acoperit regiuni întregi din Oltenia, Moldova şi Dobrogea, unde a fost cod portocaliu.

Milioane de români au trăit dimineaţă un coşmar. Să porneşti la drum cu o maşină îmbrăcată în gheaţă a fost o încercare grea. Dimineaţă, bucureştenii au reuşit cu greu să-şi scoată maşinile din parcări. Majoritatea erau acoperite de un strat gros de gheaţă. A fost cea mai aspră ploaie îngheţată care a căzut peste sudul ţării în ultimii 20 ani. Fenomenul a fost provocat de întâlnirea unui val de aer cald mediteranean cu gerul siberian.

Pentru prima oară în România, ploaia îngheţată a cuprins regiuni întregi din Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova. Iar fenomenul a durat mai bine de 12 ore.

Gheaţă a fost peste tot. Pe indicatoarele rutiere, pe semafoare, pe liniile electrice, pe tramvaie şi pe copaci. După ploaia îngheţată de peste noapte, spre dimineaţă a urmat ninsoarea. La prima oră, era gheţuş pe trotuare şi pe şosele.

Meteorologii au actualizat codul galben de ploi, lapoviţă, ninsoare şi vânt până marţi. Este stare de alertă în Capitală şi în 19 judeţe. Şi în următoarele zile, temperaturile vor fi cu 10-20 de grade sub normalul acestei perioade

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri