Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Avertisment de ultimă oră de la meteorologi: Coșmarul de acum începe! Un nou COD emis de ANM intră în vigoare

După ce ploaia înghețată a creat probleme în mai multe zone din țară, inclusiv în Capitală, meteorologii au emis un nou cod galben de lapoviţă şi ninsoare, valabil până marți, la ora 15.

După ce ploaia înghețată a creat probleme în mai multe zone din țară, inclusiv în Capitală, meteorologii au emis un nou cod galben de lapoviţă şi ninsoare, valabil până marți, la ora 15.

Elena Mateescu, directorul ANM, a venit în emisiunea 100 de minute, de la Antena 3, cu ultimele precizări privind evoluția vremii.

Fenomene vizate de codul galben sunt precipitaţii moderate cantitativ, mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare, strat de zãpadã local consistent, polei, intensificãri ale vântului.

În Banat, cea mai mare parte a Olteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali începând din seara zilei de luni (19 martie) și până în dimineața zilei de marți (20 martie), temporar vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Îndeosebi în sudul Olteniei se va forma polei, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit aceleiași surse, pe arii relativ extinse în Muntenia, în special seara și în prima parte a nopții de luni spre marți (19/20 martie) vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și local se va semnala polei, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în general de 10 … 15 cm.

În Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, izolat mai însemnate cantitativ, în jur de 15…20 l/mp, și se va produce polei.

Temporar, vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50...55 km/h, mai mari în zona montană înaltă, dar și pe litoral pe parcursul zilei de marți (20 martie) unde vor atinge 65 km/h.

Recomandari