Antena Căutare

(P) Înscrie-te la un curs de securitate cibernetică și pune-te la adăpost în fața pericolului „nevăzut“

Întotdeauna ai grijă de protecția casei în care locuiești și a bunurilor pe care le deții. Închizi cu grijă ușile și ferestrele, eventual apelezi la sisteme de alarmă și de supraveghere video. Un câine de pază este și el de real folos, gata nu numai să dea alarma când se apropie hoții, ci chiar să ii pună pe fugă.

O persoană în fața calculatorului cu ecran albastru Galerie
Întotdeauna ai grijă de protecția casei în care locuiești și a bunurilor pe care le deții

Ce faci însă pentru a proteja spațiul tău virtual și toate datele pe care le depozitezi acolo? Dacă un străin intră în posesia lor, consecințele pot fi chiar mai grave decât atunci când este spartă o casă propriu-zisă, realizată din cărămidă sau beton. Informații despre sute sau mii de persoane, inclusiv referitoare la conturile bancare ale acestora, pot să ajungă la îndemâna unor persoane sau organizații rău-intenționate.

Pentru a evita producerea unor astfel de neplăceri majore, echipa Brightway®, specializată de două decenii în conceperea și punerea în aplicare a unor programe de dezvoltare personală și profesională, a creat un curs de securitate cibernetică. Cu o astfel de pregătire, profesioniștii din toate domeniile devin conștienți de pericolele specifice secolului 21 și de modalitățile de apărare împotriva acestora.

Cui i se adresează și cum este organizat un curs securitate cibernetica de la Brightway?

Trainingul Cyber Security Awareness se adresează tuturor organizațiilor și echipelor, indiferent de domeniul de activitate. Pentru a participa, nu sunt necesare competențe tehnice specifice.

Activitățile sunt centrate pe creșterea conștientizării cu privire la importanța activelor organizaționale și a riscurilor de securitate cibernetică asociate acestora.

Programul conține mai multe module, precum Malware Awareness, Password Security, Social Engineering, Email Security sau Phishing Awareness. Astfel, participanții la un curs de securitate cibernetică ajung să cunoască principalele tipuri de atacuri, de la așa-numiții viruși troieni până la diferitele atacuri de tip phishing.

Rezultatele obținute de participanții la un curs de securitate cibernetică

Organizatorii furnizează un set de tehnici care permit identificarea oricărei tentative de atac cibernetic și gestionarea ei cu succes, astfel încât pagubele pe care le produce să fie cât mai reduse sau chiar inexistente.

Pe lângă datele tehnice propriu-zise, se urmărește și înțelegerea naturii umane și a psihologiei atacatorului. Sunt definiți factorii emoționali care pot fi exploatați, precum nivelul încrederii reciproce sau tendința unor atacatori de a se da în spectacol. Sunt trecute în revista diferite metode folosite de autorii atacurilor pentru a convinge pe cineva să efectueze o operațiune neautorizată sau să dezvăluie informații confidențiale.

Datorită tuturor acestor cunoștințe și abilități însușite, un curs de securitate cibernetică permite dobândirea unor noi competențe, ceea ce ajută la avansarea în carieră și ocuparea unor roluri mai importante în cadrul companiei.

Efectele benefice se fac simțite și la nivel de organizație. De pildă, este redus în mod semnificativ numărul de greșeli simple care ar putea să amenințe securitatea. Reputația companiei rămâne intactă, fiind eliminat riscul de afectare a imaginii pe care îl presupune accesul neautorizat la informații secrete sau personale.

Atât angajații, cât și partenerii de afaceri și clienții au certitudinea faptului că informațiile lor confidențiale vor rămâne astfel, deci se află în deplină siguranță.

Un curs securitate cibernetică te învață cum să te aperi de pericolele nevăzute ale lumii actuale și să îți menții datele la adăpost de orice risc.

Rezultate Loto 19 februarie 2023. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Pl... Ce trebuie să faci televizorului ca să faci economie la factura de energie electrică. Trucuri pentru un consum mai mic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x