Antena Căutare

(P) Tot ce trebuie să știi despre deratizare ploșnițe

Ai simțit o înțepătură noaptea, în somn? Te-ai trezit, ești plin de bubițe însă nu înțelegi originea acestora? Ai observat pe cearșaf urme negre sau pete de sânge pe saltea sau pe lenjeria de pat? Ai putea fi victima unei invazii cu ploșnițe. Acești dăunători, la vârsta adultă au mărimea unui sâmbure de măr, sunt hematofagi, adică se hrănesc cu sângele uman.

(P) Tot ce trebuie să știi despre deratizare ploșnițe
(P) Tot ce trebuie să știi despre deratizare ploșnițe

Ploșnițele au tendința să evite lumina și pe timp de zi să se ascundă ceea ce îi face mai greu de detectat. Drept urmare, pe timp de noapte ploșnițele sunt extrem de active și provoacă pagube, înțeapă omul. În cele ce urmează îți spunem tot ce trebuie să știi despre deratizare ploșnițe.

Cunoaște dăunătorul pentru a-l combate în mod mai eficient

Ploșnițele sunt vizibile cu ochiul liber, au un corp oval și plat. Datorită faptului că are o dimensiune mai mică, ploșnița se poate strecura în spații mici. Cea mai mică fisură dintr-o piesă de mobilier, din parchet sau din perete devine pentru ploșniță locul ideal pentru a se ascunde. Niciun interior nu este la adăpost de invazia ploșnițelor, de aceea, cea mai bună soluție este o dezinsecție împotriva ploșnițelor. Ploșnițele pot invada tot: apartamente, hoteluri, creșe, grădinițe, avioane, aziluri de bătrâni, vase de croazieră.

Ploșnițele, cu o durată de viață de aproximativ un an a învățat să se protejeze: face pe moarta atunci când este văzută, știe să se ascundă foarte bine și se deplasează cu rapiditate. Își depune ouăle în mai multe locuri diferite ceea ce o face destul de greu de eliminat.

În lupta cu paraziții cum sunt ploșnițele, trebuie acționat de urgență. O dezinsecție este întotdeauna cea mai bună soluție. Care sunt cele mai eficiente soluții împotriva ploșnițelor?

Există două categorii de tratament anti-ploșnițe, tratamente care nu trebuiesc opuse deoarece pot fi perfect complementare:

  • Tratamentele chimice: o soluție apoasă de insecticide este pulverziată de un specialist în domeniu.
  • Tratamentele mecanice: se folosesc de sensibilitatea ploșnițelor la temperaturi extreme, indiferent dacă este vorba de temperaturi mai ridicate sau mai scăzute. Se poate folosi diatomita, extrem de eficientă împotriva ploșnițelor.

Protocolul de pregatire al tratementului reprezintă o etapă crucială

Pentru a fi eficient, un tratament trebuie să fie pregătit în prealabil. Acest protocol trebuie să fie respectat pentru ca șansele de reușită ale dezinsecției să fie cât mai ridicate. Elementele tratate vor fi așezate în saci mari, ermetici, închiși. Solul va fi aspirat meticulos după care sacul de la aspirator va fi aruncat deoarece poate conține ploșnițe. Lenjeria de pat va fi aspirată după care va fi spălată. Draperiile, salteaua, toate vor fi date jos și curățate cu grijă, o congelare profesională ar putea fi necesară în acest caz. Mobilele vor fi golite și curățate cu grijă de praf, vor fi îndepărtate de pereți pentru a lăsa un anumit spațiu liber în timpul tratamentului.

Tratamente chimice, mecanice și biologice

Dacă apariția ploșnițelor este relativ recentă, tratamentele mecanice precum congelarea pot fi eficiente. Cel mai optim traatment reprezintă combinația dintre un tratament chimic și unul mecanic. Apelează la un specialist pentru a optimiza șansele de reușită. Ei vor avea întotdeauna la îndemână substanțe speciale și autorizate în acest sens, aparatura adecvată si know-howul necesar pentru a extermina ploșnițele rapid și eficient.

Cum găsești un specialist axat pe exterminarea ploșniței? Foarte simplu, poți apela la Dezinsectie, Deratizare si Dezinfectie SRL (Servicii de deratizare) pe care îi găsești în: Strada Vigoniei 6, București 040341 – sau la telefon: 0765 444 422. Din 2010 activează in sectorul DDD și sunt axați pe servicii de dezinsecție împotriva ploșniței de saltea.

(P) Ce pași trebuie să urmezi dacă vrei un job în IT... (P) Airsoft - care sunt avantajele oferite de acest sport de echipă?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x