Antena Căutare

Dovada că nu mai sunt locuri în spitale. Pacient intubat, transferat la Craiova pentru că nu s-a găsit pat liber la ATI

Un pacient infectat cu noul coronavirus, aflat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, va fi transferat cu elicopterul la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, întrucât nu mai există paturi libere în Capitală.

Dovada că nu mai sunt locuri în spitale. Pacient intubat, transferat la Craiova pentru că nu s-a găsit pat liber la ATI Galerie
Pacient intubat, transferat la Craiova pentru că nu s-a găsit pat liber la ATI în Capitală | Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU)

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, măsura a fost dispusă având în vedere că a fost atinsă capacitatea maximă de internare pe secţiile de terapie intensivă a pacienţilor în stare gravă infectaţi cu noul coronavirus.

"Pentru îngrijirea şi monitorizarea optimă a acestora, în cursul acestei zile, respectiv 24 iulie 2020, la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului unui pacient de la Secţia de Terapie Intensivă a unităţii spitaliceşti din Bucureşti, respectiv Spitalul Universitar de Urgenţă, către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova", anunţă DSU pe Facebook.

Citește și:

Stare de urgență din nou, în România? Nelu Tătaru, declarație de ultim moment: „O parte din vină o avem cu toții”

Pacient intubat și ventilat mecanic, transferat la Craiova cu un elicopter

Transportul pacientului, intubat şi ventilat mecanic, se va realiza cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, cu echipaj medical UPU-SMURD Bucureşti.

Dovada că nu mai sunt locuri în spitale. Pacient intubat, transferat la Craiova pentru că nu s-a găsit pat liber la ATI

*Pacient transferat la Craiova, cu un elicopter; Foto: DSU

Explozie de cazuri noi și de pacienți ajunși în secțiile de terapie intensivă

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri alte 1.119 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore, acesta fiind ce lmai mare număr de cazuri zilnice de la conformarea epidemiei de COVID-19 în România. Bilanţul este de 42.394 de persoane infectate. De asemenea, 24 de persoane au decedat, numărul total ajungând la 2.150.

Citește și:

Încă un simptom al infectării cu noul coronavirus, descoperit! Pacienți: „COVID-19 ne-a răpit și frumusețea!”

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.864. Dintre aceştia, la ATI sunt internaţi 301 pacienţi. În ultimele 24 de ore au fost făcute peste 22.500 de teste, 9.693 fiind făcute la cerere.

2.000 de cazuri pe zi şi carantină totală, ca în martie și aprilie, în mai puțin de două saptămâni. Avertismentul unui s... Salarii majorate cu 25% pentru o categorie înseamnată de bugetari. Legea a fost promulgată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x