Antena Căutare

Până când mai pot cere românii amânarea ratelor la bănci! Raluca Turcan, anunț de ultim moment!

Termenul până la care românii pot cere amânarea ratelor la bănci a fost prelungit, până la data de 15 iunie 2020, a anunțat, joi, vicepremierul Raluca Turcan, la finalul ședinței de guvern.

Până când mai pot cere românii amânarea ratelor la bănci! Raluca Turcan, anunț de ultim moment!
Până când mai pot cere românii amânarea ratelor la bănci! Raluca Turcan, anunț de ultim moment!

„Va fi prelungită până la 15 iunie 2020 posibilitatea de eliberare a solicitărilor pentru amânarea ratelor celor care nu pot să le plătească. Până la data de 15 iunie 2020 instituțiile de credit vor evalua aceste cereri”, a declarat Raluca Turcan.

Cum pot cere românii amânarea ratelor

Pentru a beneficia de suspendarea rambursării ratelor, dobânzilor și comisioanelor, debitorii trimit creditorilor (bănci sau IFN-uri) o solicitare prin telefon sau pe email. Se poate opta pentru suspendarea ratelor pentru o perioadă cuprinsă între o lună și nouă luni. Banca analizează solicitarea și o aprobă în condițiile prevăzute de normele de aplicare, potrivit digi24.ro.

În afară de creditele ipotecare, dobânda se capitalizează la soldul creditului, pentru perioada de suspendare, iar suma se plătește eșalonat. Adică, orice credit care nu este ipotecar adună dobândă, pentru perioada în care este suspendat.

Previziune cumplită de la OMS! Ce se poate întâmpla cu noul coronavirus, în următoarea perioadă! „Este important să fim realişti!”

În cazul creditelor ipotecare contractate de persoane fizice nu se mai adaugă dobândă la dobândă. „Dobânda aferentă perioadei de suspendare se calculează potrivit prevederilor contractului de credit și reprezintă o creanță distinctă și independentă, creanță la care dobânda este 0%”, se arată în Ordonanța de Urgență.

Ce condiții le sunt impuse firmelor, pentru suspendarea ratelor

În cazul întreprinderilor individuale și familiale, persoanelor fizice autorizate, profesiilor liberale sau persoanelor juridicie care au contracte de credit sau de leasing, amânarea ratelor se poate face dacă îndeplinesc cumulativ mai multe condiții.

Ce efecte secundare pot avea măștile de protecţie și cum le poți preveni! Adio, fond de ten și balsam de buze! VIDEO

Aceste firme trebuie să aibă întreruptă activitatea total sau parțial ca efect al deciziilor emise de autorități pe perioada stării de urgență și să dețină certificatul de situații de urgență emis de Ministerul Economiei sau certificatul de situații de urgență prin care se constată pe baza declarației pe propria răspundere că veniturile sau încasările au scăzut cu 25% în luna martie prin raportare la media lunilor ianuarie și februarie.

De asemenea, pentru a-și amana ratele, respectivele firme nu trebuie să fie în insolvență.

Ordonanța de Urgență ce a fost adoptată joi prevede și prelungirea termenului pentru eliberarea certificatului pentru situații de urgență până la data de 31 mai, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

Anunț oficial: Șomajul tehnic, prelungit până la 1 iunie, pentru aceste categorii de angajați. Măsuri noi pentru părinți... Probele orale de la Bacalaureat se anulează! Fără examene de competențe în acest an!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x