- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Un angajat al plajei a sesizat că un cilindru metalic plutea în apele mării și l-a tras la mal, pentru a nu reprezenta un pericol pentru ambarcațiuni. Bărbatul a sunat la 112 pentru a anunța forțele de ordine cu privire la detectarea obiectului metalic suspect. Turiștii care se aflau în preajmă s-au speriat, crezând că au de-a face cu o bombă. Specialiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că obiectul nu era periculos, potrivit observatornews.ro.
„Am sesizat că pe largul mării este un obiect străin, ceva cilindric, care plutea. L-am tras la mal pentru a nu lovi alte ambarcaţiuni. Am sunat la 112 pentru a cere intervenţia domnilor poliţişti, alături de cei de la brigada antitero. Era destul de plină plaja. În mare parte, turişti speriaţi care au crezut că e o bombă”, a declarat angajatul plajei care a făcut descoperirea.
Citește și: Când începe programul „Litoralul pentru toți” 2024. Tarifele pornesc de la 38 de lei pe noapte de persoană
O bucată dintr-o rachetă rusească a ajuns pe țărmul românesc. „Turiștii speriați au crezut că e o bombă”
Pe litoralul românesc autoritățile au intrat în alertă, după ce o bucată dintr-o rachetă rusească a ajuns pe țărmul românesc. Obiectul lung de un metru pe care angajatul plajei l-a adus la țărm era un booster de rachetă.
Specialiştii Anitero de la SRI, împreună cu poliţiştii au izolat întreaga zonă şi au examinat obiectul suspect, lung de peste un metru. “În urma operaţiunilor de identificare desfăşurate la faţa locului şi cercetare, am constatat că obiectul respectiv reprezintă un booster de rachetă care nu reprezintă niciun fel de pericol pentru cetăţeni”, Gabriel Oprea - coordonator echipa pirotehnica ISU Dobrogea.
Bucata de metal este amplificatorul de viteză al unei rachete, care face ca proiectilul să fie propulsat la înălţimea de la care poate zbura singur. Ulterior, boosterul se desprinde de rachetă şi cade, fără a prezenta un pericol. Asemenea componente, provenite din zona de conflict, au mai fost găsite în ultimul an în Marea Neagră sau aduse de apă pe litoralul românesc.