Este perioada porumbului dulce, ideal pentru fiert, iar românii care merg în concediu pe litoralul românesc se lovesc inevitabil și de comercianții ambulanți care vând acest produs pe plajă. Iată cât a ajuns să coste un porumb fiert pe litoralul românesc la finalul lunii august!
Citește și: Prețul cu care a ajuns să se vândă o bucată de porumb în Vama Veche. Nu contează că e fiert sau copt
Cât a ajuns să coste un porumb fiert pe litoralul românesc la finalul lunii august
Mijlocul lunii august este perioada porumbului dulce, ideal pentru fiert, iar litoralul românesc este locul perfect pentru a-ți delecta papilele gustative cu un astfel de preparat. Tarabele din piețe sunt pline de porumb proaspăt, iar o parte din recoltă a ajuns și pe plaje, unde românii se înghesuie să prindă un știulete fierbinte și gustos.
Pe plajele de pe litoral, un porumb fiert se vinde, în general, cu zece lei. Cu toate acestea, pentru a atrage cât mai mulți clienți, unii dintre vânzătorii care trec printre turiști pentru a le vinde produsul oferă reduceri, propunând oferte atractive. De exemplu, doi știuleți de porumb pot fi cumpărați la prețul de 15 lei, o ofertă care pare tentantă în special pentru familii, potrivit romaniatv.net.
Cu toate că prețurile sunt mai mari decât în piețele din orașe, acestea reflectă cererea mare din sezonul estival și proximitatea de plajă. Pentru mulți turiști, un porumb fiert savurat pe plajă reprezintă o plăcere care merită toți banii.
Citește și: Când începe programul „Litoralul pentru toți” 2024. Tarifele pornesc de la 38 de lei pe noapte de persoană
Ce beneficii pentru sănătate are porumbul fiert și câte calorii are un știulete
Porumbul are un conținut ridicat de carbohidrați și este plin de fibre, vitamine și minerale. De asemenea, este relativ scăzut în proteine și grăsimi.
164 de grame de porumb dulce conține:
- Calorii: 177 calorii
- Carbohidrati: 41 grame
- Proteine: 5,4 grame
- Grăsimi: 2,1 grame
- Fibre: 4,6 grame
- Vitamina C: 17% din valoarea zilnică
- Tiamina (vitamina B1): 24% din valoarea zilnică
- Folat (vitamina B9): 19% din valoarea zilnică
- Magneziu: 11% din valoarea zilnică
- Potasiu: 10% din valoarea zilnică.
Majoritatea carbohidraților din porumb provin din amidon, care poate crește rapid glicemia, în funcție de cantitatea consumată. Cu toate acestea, are și un conținut ridicat de fibre, care ajută la echilibrarea nivelului zahărului din sânge.
Datorită profilului său nutritiv impresionant, majoritatea oamenilor pot beneficia de consumul de porumb ca parte a unei diete echilibrate. Este, de asemenea, un aliment natural fără gluten și poate fi consumat de cei care evită acest component proteic.
O femeie care avea pensia 1.900 de lei a primit la recalculare peste 10.000 de lei. Care ar fi explicația... (P) Ai un magazin online și îți dorești vânzări mai mari? Află ce trebuie să schimbi de la BlueAds...